Home K Locaties K Lievegoed Wonen in de Wijk

Welkom bij Lievegoed Wonen in de wijk

Wil jij zelfstandig wonen en toch deel uitmaken van een gemeenschap?

Bij Lievegoed Wonen in de wijk woon en werk je zo zelfstandig mogelijk met begeleiding op maat.

Wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? In de mooie woonwijken van Driebergen biedt Lievegoed verschillende woonvormen voor begeleid (zelfstandig) wonen. Samen met enkele huisgenoten woon je in je eigen woning of je huurt een woning van Lievegoed. In sommige woonvormen is 24-uurs nabijheid en in andere woonvormen kun je 24 uur per dag een beroep doen op een begeleider. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Wij bieden ook begeleiding aan mensen die zelfstandig wonen in Zeist, Bilthoven en omgeving.

Ontmoeting is voor ons heel belangrijk. We eten vaak met elkaar in ons eetcafé en doen leuke dingen samen. Zo kan je meedoen aan gezamenlijke uitjes, culturele avonden, vakanties en ga zo maar door. Regelmatig gaan we de natuur in. We genieten van kunst en muziek. Niets moet, maar we stimuleren dat je leuke contacten hebt en je vrije tijd op een manier kunt invullen die bij jou past. De nabijheid van begeleiders verschilt per woonvorm.

Kom gerust een kijkje nemen op de verschillende locaties midden in Driebergen en omgeving. Je bent van harte welkom!

Beschermd wonen op de Meenkselaan Driebergen

Op de Meenkselaan bieden we beschermd wonen met 24-uurs zorg aan 10 bewoners met een licht en matige verstandelijke beperking.

Begeleid (zelfstandig) wonen op de Jagersdreef Driebergen

In deze woonvorm wonen mensen met een licht verstandelijke beperking en/of langdurige psychiatrische problematiek. Je huurt zelf een woning van Lievegoed. Er is elke avond iemand van de begeleiding aanwezig en jij bent redelijk zelfstandig. In de nacht kun je terugvallen op de nachtdienst van een andere locatie.

Begeleid (zelfstandig) wonen op de Burcht Driebergen

De Burcht bestaat uit een aantal woningen op korte afstand van elkaar (Vos, Wezel en Marterkamp). Je huurt een etage via Lievegoed. Er is op De Burcht geen permanente zorg maar afwisselend en op afspraak. Als je hier woont kun je jouw zorgvraag even uitstellen totdat jouw begeleider er is. Wel eten we regelmatig samen.

Begeleiding thuis Driebergen en omgeving

In Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Zeist kunnen wij jou ondersteuning bieden als je zelfstandig woont. De ondersteuning is zowel bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking, als ook voor mensen met een verslaving en/of een psychische kwetsbaarheid die met begeleiding zelfstandig kunnen wonen. Je hebt hiervoor nodig een indicatie voor langdurige zorg of een beschikking van jouw gemeente voor de Wmo. We helpen je daar graag bij.

Kobalt Baanbegeleiding

Je wilt aan de slag! Maar waar? Samen gaan we op zoek naar werk dat je leuk vindt en goed kunt. Bijvoorbeeld bij een zorgcentrum, fabriek, dierenpension of winkel. Ook je ‘baas’ – je nieuwe werkgever – geven we advies, zodat hij weet wat je kunt en waar je nieuwe collega’s rekening mee moeten houden. Zo kan jij doen waar jij goed in bent. Veilig en verantwoord.

Voor de werkgever

Lievegoed Kobalt baanbegeleiding bemiddelt tussen de werknemer en werkgever. We zorgen ervoor dat de talenten en mogelijkheden van de werknemer aantoonbaar zijn. We helpen bij het aanwijzen van een aanspreekpersoon en begeleider op de werkplek en coördineren eventuele veranderingen binnen de werkzaamheden. Meer weten? Neem contact met ons op.

Voor wie

Lievegoed Wonen in de wijk is er voor mensen met een verstandelijke beperking of een vorm van autisme, als ook voor mensen met een verslaving en/of een psychische kwetsbaarheid die met begeleiding zo zelfstandig mogelijk willen wonen. 

Kijk ook eens bij

Voor werk en dagbesteding zijn er in Driebergen verschillende mogelijkheden op de boerderij van Lievegoed Nieuw Rijsenburg, de woon- en werkgemeenschap van Lievegoed de Wederkerigheid of in de kunstwerkplaatsen van Lievegoed Magenta.

Daar waar je behandeling nodig hebt met betrekking tot jouw psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek, werken we samen met collega zorgaanbieders om je de juiste behandeling te kunnen bieden. 

Kijk ook eens bij: Lievegoed Beschermd Wonen Kockengen, de Kraal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed Wonen in de Wijk Meenkselaan
Meenkselaan 2a
3972 JR Driebergen

Lievegoed Wonen in de Wijk Jagersdreef
Jagersdreef 28/30/34
3972XE Driebergen

Lievegoed Wonen in de Wijk De Burcht
De Vos 1
3972VD Driebergen

Lievegoed begeleiding thuis en baanbegeleiding Kobalt
Arnhemsebovenweg 285b
3971 MH Driebergen