Home K Locaties K Lievegoed Magenta

Welkom bij Lievegoed Magenta kunst werkplaats

Ben jij onze nieuwe kunstenaar?

Bij Lievegoed Magenta kun je je creativiteit kwijt in de kunst werkplaats met verschillende ambachten of een weefopleiding volgen.

Bij onze kunst werkplaats Lievegoed Magenta in Driebergen, vind je een plek waar je creatief aan de slag kunt met één van onze ambachten. Vakbekwame medewerkers en kunstenaars begeleiden je bij het onder de knie krijgen van alle ambachten en helpen je je werkstuk werkelijkheid te maken. Alles wat je maakt verkopen we in onze winkel op Lievegoed Nieuw Rijsenburg. Ook nemen we deel aan exposities en markten. Ben je wat ouder of wil je om een andere reden zonder druk op je eigen tempo aan de slag, dan kan dat ook. Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere kunst werkplaats Lievegoed Magenta of Opleiding Karmijn Leren Weven midden in Driebergen. Misschien zien we je wel in het Nederlands Openlucht museum in Arnhem?

Nieuwsgierig? Kijk hieronder waar je op elke plek mee aan de slag kan.

Kunst werkplaats Driebergen

Op onze kunst werkplaats in Driebergen is er voor ieder wat wils. Onder vakkundige begeleiding kan je aan de slag in de weverij, keramiekwerkplaats, het atelier, de kantinegroep en de papier en wol werkplaats. Daar zit vast iets bij dat bij jou past!

Weverij

In de weverij werkt iedere wever op een eigen getouw. Veel wevers ervaren de ritmiek van hun bezigheid als bijzonder rustgevend. Alles wordt gestructureerd en stap voor stap aangeleerd, passend bij de mogelijkheden van de deelnemer. En wil je heel goed worden in weven? Dan kan je bij Karmijn Wevend Leren zelfs een eenjarige opleiding volgen!

Keramiekwerkplaats

In de keramiekwerkplaats maak je objecten van keramiek met behulp van verschillende technieken. De deelnemers tekenen en schilderen ook veel om de vormgeving te leren en dit later te gebruiken voor een object.

Atelier

Het atelier is een werkplaats waar je met vlakke werkvormen werkt. Schilderen, tekenen en grafische druktechnieken, zoals etsen, linoleumsnede en lithografie (steendruk).

Kantinegroep

In de kantinegroep bereid je de gezamenlijke koffiepauze voor en dek je de tafel voor de lunch of bakt iets lekkers voor bij de koffie. Tafeldekken, opruimen en afwassen en de was doen zijn vaste activiteiten. Samen zorgen we zo voor een prettige leefsfeer en dagritme.

Papier en Wol werkplaats

De groep Papier en Wol biedt een veilige en gestructureerde werkplek. De werkzaamheden richten zich vooral op de beleving en niet zo zeer op productiegericht werk. Toch lever je wel kleine producten af die ook verkocht worden. De werkzaamheden bestaan uit: wol wassen, pluizen en kaarden, met papier knippen, plakken en beschilderen.

Opleiding Karmijn Wevend leren Driebergen

Bij Lievegoed Karmijn Wevend Leren kun je je specialiseren in weven in een groep van maximaal negen deelnemers. De opleiding duurt een jaar, waarbij je elke dinsdag en donderdag les krijgt. Tijdens deze opleiding mag je alles houden wat je hebt gewoven. Zo kun je zien wat je allemaal hebt gemaakt en hoe je vooruit bent gegaan. Je leert onder meer hoe je een weefsel voorbereidt, hoe je de draden op het weefgetouw zet en wat je moet doen om een mooi patroon te weven. Daarnaast besteden we veel aandacht aan je creatieve vorming, afgestemd op jouw mogelijkheden. Uiteraard sluiten we deze opleiding af met een feestelijke diploma uitreiking.

Weverij in het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Heel bijzonder vinden wij onze weverij in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. In de weefhuisjes in het museum wordt het handweven gedemonstreerd. De deelnemers zijn ervaren wevers, de meesten hebben de vakopleiding weven bij Karmijn gevolgd. Ze kunnen vertellen over gebruikte materialen, toegepaste weeftechnieken en ze kunnen laten zien hoe de getouwen werken. Daarnaast werken we in een kleine groep aan producten die in de museumwinkel worden verkocht.

Kunst werkplaats Magenta

Karmijn wevend leren

Voor wie

Lievegoed Magenta Kunst werkplaats in Driebergen is er voor mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking, een vorm van autisme, soms in combinatie met psychische of psychiatrische problematiek.

De eenjarige vakopleiding Karmijn Wevend Leren in Driebergen en de weverij in het Openluchtmuseum in Arnhem zijn voor volwassenen vanaf 18 jaar met een licht of matig verstandelijke beperking.

Voor meer informatie over onze visie en werkwijze voor wonen, werken en behandeling, lees hier verder.

Kijk ook eens bij

Voor wonen, werk en dagbesteding zijn er in Driebergen verschillende mogelijkheden op de boerderij van Lievegoed Nieuw Rijsenburg. Wonen kan ook op de woonlocaties Lievegoed Salvia Wonen of Lievegoed Wonen in de Wijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed Magenta
Arnhemsebovenweg 285B
3971 MH Driebergen