Home K Locaties K Lievegoed Salvia

Welkom bij Lievegoed Salvia Wonen

Kom je bij ons wonen in deze met groen omringde sprookjesachtige villa?

Bij Lievegoed Salvia woon je in een hechte gemeenschap.

Kleinschalig wonen in een rustige wijk van Driebergen. Lievegoed Salvia Wonen, waaronder ook woonlocatie de Welgelegenlaan valt, bestaat uit meerdere karakteristieke villa’s en woningen, gelegen op een besloten terrein met een bijzondere uitstraling. Samen met jouw naasten en de medewerkers maak je deel uit van een warme en hechte leef- en werkgemeenschap met een rijke antroposofische traditie.

De zorg en begeleiding is per woongroep toegespitst op jouw specifieke behoeftes. Je woont samen met zes tot 12 medebewoners. Er is 24-uurs zorg op maat met veel aandacht voor zinvolle en leuke activiteiten. Lievegoed Salvia beschikt over een gemeenschappelijke ruimte ‘Onder de Linde’. Hier organiseren we voor de gehele gemeenschap activiteiten waarbij we elkaar kunnen ontmoeten. Bijvoorbeeld tijdens de verschillende jaarfeesten, de bewegingsactiviteiten, het samen muziek maken of bijeenkomsten over kunst en cultuur. Als je het leuk vindt kun je samen met de kok dagelijks een gezonde, biologische maaltijd voorbereiden in onze eigen keuken. De focus van de ondersteuning en zorg verschilt per woning/woongroep.

Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere locatie midden in Driebergen. Je bent van harte welkom!

Beyaert

Beyaert is een huis dat bestaat uit twee groepen van samen 11 bewoners, met een (zeer) ernstige tot matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. De meeste bewoners op Beyaert kunnen zelfstandig lopen. Op de begane grond zijn ook faciliteiten voor rolstoelen en een aantal plekken voor mensen die niet mobiel zijn. De zelfredzaamheid van de bewoners op Beyaert varieert van een ontwikkelingsleeftijd van anderhalf tot ongeveer drie jaar. In Beyaert bieden we omhullende zorg en structuur.

Ceder

Ceder is een huis voor zeven volwassenen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). De bewoners op Ceder kunnen alle zelfstandig lopen. De bewoner heeft vaak de motoriek van een 1 tot 3 jarige. In Ceder ligt het accent op omhullende en belevingsgerichte zorg.

Lucia

Lucia is een huis voor 12 ouder wordende bewoners. De bewoners op Lucia hebben een (zeer) ernstige tot licht verstandelijke beperking, met mogelijk bijkomende problematiek. Verschillende cliënten maken gebruik van rollators en rolstoelen. In Lucia richten we ons op huiselijkheid, herkenning, verzorging en structuur.

Onyx

Onyx is een kleine groepswoning, met drie aanleunende appartementen, voor in totaal acht bewoners met een ernstige tot licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. De leeftijd is gemiddeld 30-55 jaar. In Onyx ligt de focus op structuur en meedoen in de samenleving.

Welgelegenlaan

Op de Welgelegenlaan wordt in twee groepen 24-uurs zorg geboden in de wijk aan mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking. De kern van de zorg is gericht op emotionele steun, structuur en vanuit een veilige haven zo normaal mogelijk participeren in de maatschappij

Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere locatie midden in Driebergen. Je bent van harte welkom!

Salvia Buntlaan en Salvia Welgelegenlaan

Knutselen Lievegoed Salvia
Buiten bij Lievegoed Salvia
Lievegoed Salvia buiten
Kabouters Lievegoed Salvia
Lievegoed

Voor wie

Lievegoed Salvia Wonen is er voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychiatrische problematiek of autisme; mensen met een ernstige beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag; en mensen die door ziekte of ouderdom een aangepast levenstempo hebben.

Voor meer informatie over onze visie en werkwijze voor wonen, werken en behandeling, lees hier verder.

Kijk ook eens bij

Voor werk en dagbesteding zijn er in Driebergen verschillende mogelijkheden op de boerderij van Lievegoed Nieuw Rijsenburg, de woon- en werkgemeenschap van Lievegoed de Wederkerigheid of in de kunstwerkplaatsen van Lievegoed Magenta hier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed Salvia Wonen
Buntlaan 62
3971 JE Driebergen

Welgelegenlaan 26-28
3971 HN Driebergen