Lievegoed Salvia Wonen

Kleinschalig wonen in een rustige wijk. Salvia biedt een beschermde, vertrouwde en veilige leefomgeving. Salvia bestaat uit meerdere karakteristieke villa’s en woningen met een besloten terrein in een groene wijk in Driebergen. Er is 24-uurs zorg op maat, met diverse activiteiten voor bewoners.

Salvia

Buntlaan 62
3971 JE Driebergen

Aanmelden

Voor wie

We bieden zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Soms is dat in combinatie met psychiatrische problematiek of autisme. Ook mensen met een ernstige beperking in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag bieden we een prettige woonomgeving. Er is daarnaast een groep speciaal voor mensen die door ziekte of ouderdom een aangepast levenstempo hebben.

Aanbod

 

Wonen met zorg in een beschermde omgeving

Alle woongroepen  hebben een eigen sfeer en samenstelling. De zorg en begeleiding is per groep toegespitst op de specifieke problematiek van de bewoners.

De woningen liggen op een besloten terrein met een harmonieus aangelegde tuin. Er is ook een groepswoning buiten het terrein.

Het aantal bewoners verschilt per woning, zo zijn er woningen met 6 bewoners, maar ook woningen met 10 tot 12 bewoners. Alle bewoners hebben een dagbesteding, bijvoorbeeld bij zorgboerderij Nieuw Rijsenburg of kunstwerkplaats Magenta.

Hoe werken we

 

Begeleiding

Iedere bewoner op Salvia heeft zijn of haar eigen persoonlijk begeleider. Elke groep heeft een eigen naam en eigen kenmerken, met 6 tot 12 bewoners.

  • Huis Ceder, met het accent op omhullende en belevingsgerichte zorg.
  • Huis Beijaert, met het accent op omhullende zorg en structuur.
  • Huis Lucia, voor ouderen, gericht op huiselijkheid, herkenning, verzorging en structuur.
  • Huis Onyx, gericht op structuur en meedoen in de samenleving.

Ontmoeting

Ontmoeting en het sociale netwerk zijn belangrijk in de begeleiding. In ons ontmoetingshuis ‘Onder de Linde’ zijn diverse gezamenlijke activiteiten, waar bewoners vrijwillig aan kunnen deelnemen. Zo is er een eetcafé en elk weekend is er een activiteit. Er is een open atelier, een orkest en een feestcommissie die jaarfeesten organiseert.

Lees meer over onze visie op zorg

Praktische informatie

Aanmelden en meer informatie

Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg op Salvia heeft u een WLZ-indicatie nodig van het CIZ. Aanvragen van de indicatie kan via www.CIZ.nl.

Voor meer informatie neemt u contact op met de afdeling Zorgbemiddeling: 030 22 55 502.

 Vervoer

We wandelen met elkaar naar de dagbesteding. Indien nodig wordt er een taxi ingezet. Het vervoer van en naar de eigen vrijetijdsinvulling zoals, paardrijden of zwemmen zijn voor eigen kosten van de bewoners.

Maaltijden

Onze kok  bereidt dagelijks een gezonde, biologische maaltijd. De keuken ligt in het midden van het terrein. In de weekenden koken de groepen met elkaar onder begeleiding van de begeleiders.

Familie

 

Betrokken

Familie en naasten van de bewoners betrekken we zoveel mogelijk bij het leven op Salvia. De persoonlijk begeleider heeft regelmatig contact met de familie.
Een keer per jaar is er een persoonlijk overleg met de familie over het zorgplan van de bewoner.

Meedenken over zorg

Er is een cliëntenraad die bestaat uit cliëntvertegenwoordigers. Zij vertegenwoordigen de belangen van alle cliënten tesamen en adviseren en denken mee over de zorg en begeleiding op de locatie.
In de bewonersraad denken cliënten mee over onderwerpen die hen gezamenlijk aangaan. Hierbij worden zij gesteund door een medewerker. Individuele wensen worden besproken in de jaarlijkse zorgplanbespreking

Vieren van jaarfeesten

In het jaar vieren wij de verschillende seizoensfeesten samen met de cliënten, begeleiders en cliëntvertegenwoordigers. Dit zijn belangrijke terugkerende momenten/rituelen waar ontmoeting en samenzijn centraal staan.