Ruimte voor aandacht – Kwaliteit van leven in de gemeenschap

Bilthoven, 11 februari 2021
Ruimte om bezig te zijn met wat er echt toe doet. De komende jaren gaan we niet doen wat het makkelijkste is of het meest logisch lijkt. We doen wat goed is. Sterker nog, we steken onze nek uit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt willen we ons tot het uiterste inspannen om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden. Daar heb je liefde voor nodig. En evenveel lef. We willen niemand in de kou laten staan.

De afgelopen periode hebben we bij Lievegoed de nadruk gelegd op “De gemeenschap tot bloei – Samen werken aan kwaliteit van leven” en met succes. Die koers zetten we voort: alles wat wij doen draait om kwaliteit van leven in de gemeenschap (de caring community). Ook de komende vier jaar willen we ons blijven inzetten om het betekenisvolle verschil te blijven maken voor mensen met een beperking, een psychiatrisch probleem en/of een verslaving. Met altijd een helder doel voor ogen; kwaliteit van leven voor onze cliënten.

Het onderscheidend vermogen van Lievegoed blijft onveranderd gebaseerd op twee pijlers; enerzijds onze antroposofische identiteit en anderzijds ons specialisme voor complexe doelgroepen.

De titel “Ruimte voor aandacht -kwaliteit van leven in de gemeenschap-“ is bewust gekozen omdat aandacht schaars is in deze tijd. We willen er daarom zorgvuldig mee omgaan en gericht inzetten op de zaken die er het meest toe doen. De komende jaren gaan we niet doen wat het makkelijkste is of het meest logisch lijkt. We doen wat goed is. Sterker nog, we steken onze nek uit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt willen we ons tot het uiterste inspannen om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden. Daar heb je liefde voor nodig. En even veel lef. Tikkie tegendraads? Ja, mooi toch? We willen niemand in de kou laten staan.

Meer weten? Kijk dan eens hier.

Wat ik leerde van…het Michaëlsfeest

Wat ik leerde van…het Michaëlsfeest

Jaren geleden, tijdens mijn hbo-stage, maakte ik in één van mijn eerste stageweken kennis met Sint Joris, de draak en aardsengel Michaël. En niet te vergeten: pompoenen. In die tijd lagen pompoenen nog niet op iedere groenteafdeling, toen was het nog zo’n geitenwollensokken vergeten groente. Tijdens het Michaëlsfeest at ik mijn eerste pompoensoep en heel veel pompoenen zouden daarna volgen.

Lees meer
Wat ik leerde over… vakantie

Wat ik leerde over… vakantie

Veel mensen kijken al weken uit naar hun vakantie. Ze zien zichzelf al helemaal in die hangmat liggen, terwijl ze nog achter hun bureau zitten. Of ze lopen in gedachten juist met een wc-rol onder de arm, als ze in de keuken hun dagelijkse kopje koffie zetten. In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, heb ik de vele gezichten van vakantie ontmoet.

Lees meer