Ruimte voor aandacht – Kwaliteit van leven in de gemeenschap

Bilthoven, 11 februari 2021
Ruimte om bezig te zijn met wat er echt toe doet. De komende jaren gaan we niet doen wat het makkelijkste is of het meest logisch lijkt. We doen wat goed is. Sterker nog, we steken onze nek uit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt willen we ons tot het uiterste inspannen om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden. Daar heb je liefde voor nodig. En evenveel lef. We willen niemand in de kou laten staan.

De afgelopen periode hebben we bij Lievegoed de nadruk gelegd op “De gemeenschap tot bloei – Samen werken aan kwaliteit van leven” en met succes. Die koers zetten we voort: alles wat wij doen draait om kwaliteit van leven in de gemeenschap (de caring community). Ook de komende vier jaar willen we ons blijven inzetten om het betekenisvolle verschil te blijven maken voor mensen met een beperking, een psychiatrisch probleem en/of een verslaving. Met altijd een helder doel voor ogen; kwaliteit van leven voor onze cliënten.

Het onderscheidend vermogen van Lievegoed blijft onveranderd gebaseerd op twee pijlers; enerzijds onze antroposofische identiteit en anderzijds ons specialisme voor complexe doelgroepen.

De titel “Ruimte voor aandacht -kwaliteit van leven in de gemeenschap-“ is bewust gekozen omdat aandacht schaars is in deze tijd. We willen er daarom zorgvuldig mee omgaan en gericht inzetten op de zaken die er het meest toe doen. De komende jaren gaan we niet doen wat het makkelijkste is of het meest logisch lijkt. We doen wat goed is. Sterker nog, we steken onze nek uit. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt willen we ons tot het uiterste inspannen om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden. Daar heb je liefde voor nodig. En even veel lef. Tikkie tegendraads? Ja, mooi toch? We willen niemand in de kou laten staan.

Meer weten? Kijk dan eens hier.

Wat ik leerde over: Aandacht

Wat ik leerde over: Aandacht

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met hen mag werken. In deze blog deelt ze elke maand over de leermomenten in haar werk.

Lees meer
Waar schijnt de maan…?

Waar schijnt de maan…?

Twee april is het wereld autismedag. Op deze dag vertelt orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed Ymkje van der Haar over hoe zij in haar werk op zoek gaat naar waar de maan schijnt.

Lees meer
Corona updates

Corona updates

De actuele regels in verband met corona die gelden binnen locaties van Lievegoed zullen we telkens op deze vaste plek op onze website publiceren. Wij vragen u onze website regelmatig te bekijken, zodat u op de hoogte kunt blijven.

Lees meer