Lievegoed krijgt er met De Wederkerigheid een mooie locatie bij

Bilthoven, 2 februari 2022
Met de karakteristieke gebouwen, het fantastisch mooie landgoed en de voelbare historie en kracht van de omgeving is De Wederkerigheid in Driebergen een van de mooiste zorglocaties van Nederland. Lievegoed krijgt er dus een prachtlocatie bij: per 1 februari 2022 sluit De Wederkerigheid zich namelijk bij ons aan. Zo kan zij haar identiteit en kleinschaligheid behouden. Sterker nog, we gaan hier samen bouwen aan een nieuwe toekomst voor cliënten én medewerkers.

Kom en ontwikkel mee!

Voor zorgprofessionals is dit hét moment om zich bij Lievegoed aan te sluiten. Waarom? Omdat we spannende ambities hebben voor deze locatie. Wil je niet alleen de beste zorg bieden aan onze cliënten, maar ook pionieren, mee ontwikkelen en bijdragen aan onze uitbreidingsplannen? En dat op een monumentale buitenplaats met eeuwenoude bomen, lanen en panden, en op een zorglocatie met veel dieren en een grote moestuin? Maak er dan werk van!

Gewoon logisch

Voor zowel De Wederkerigheid als Lievegoed voelt het samengaan van onze organisaties natuurlijk. Gewoon logisch. Want we vinden elkaar op veel vlakken. We delen onze antroposofische waarden en hebben dezelfde visie op de zorg voor onze cliënten. Voor de mensen die op de Wederkerigheid wonen en werken – cliënten met een verstandelijke beperking, een psychiatrische aandoening en/of een verslaving – heeft Lievegoed de ervaring en expertise in huis. “Wij kunnen hierdoor samen zorgen voor het voortbestaan van de antroposofische zorg op het prachtige landgoed De Reehorst”, aldus Hilde Hooijman, bestuurder van Lievegoed.

Samen optrekken

“De cirkel lijkt rond”, aldus Hilde. “Onze naamgever Bernard Lievegoed kocht landgoed De Reehorst decennia geleden aan om hier ruimte te bieden aan organisaties met een antroposofische achtergrond. Hoe mooi is het dat juist één van die organisaties onderdeel van Lievegoed wordt? Door samen op te trekken, kunnen we zekerheid bieden aan cliënten en huidige én nieuwe medewerkers. Wij heten hen meer dan welkom. We gaan samen met de mensen van De Wederkerigheid mooie plannen voor de toekomst maken. Met de naam Lievegoed de Wederkerigheid behoudt de Wederkerigheid haar naam en identiteit.”

Vol vertrouwen de toekomst tegemoet

Hester Buijs, voorzitter raad van toezicht van De Wederkerigheid: “Onze gemeenschap, onze helende manier van werken, de wijze waarop wij zorg verlenen aan onze cliënten, de liefde voor onze dieren, de tuin en het landgoed: alles wat De Wederkerigheid ademt , sluit aan bij de waarden en werkwijze van Lievegoed. Wij zijn verheugd  onderdeel te worden van deze organisatie en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet.”

Wat ik leerde over: Aandacht

Wat ik leerde over: Aandacht

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met hen mag werken. In deze blog deelt ze elke maand over de leermomenten in haar werk.

Lees meer
Waar schijnt de maan…?

Waar schijnt de maan…?

Twee april is het wereld autismedag. Op deze dag vertelt orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed Ymkje van der Haar over hoe zij in haar werk op zoek gaat naar waar de maan schijnt.

Lees meer
Corona updates

Corona updates

De actuele regels in verband met corona die gelden binnen locaties van Lievegoed zullen we telkens op deze vaste plek op onze website publiceren. Wij vragen u onze website regelmatig te bekijken, zodat u op de hoogte kunt blijven.

Lees meer