Pauline Schellart vanaf 20 juni bestuurder van Lievegoed

De raad van toezicht heeft Pauline Schellart met ingang van 20 juni a.s. benoemd als bestuurder van Lievegoed. Zij volgt hiermee Hilde Hooijman op die eerder dit jaar de overstap maakte naar Prisma. Wij heten Pauline van harte welkom.

Pauline heeft ruime bestuurlijke ervaring en maakt vanuit een intrinsieke motivatie de overstap naar de gehandicaptenzorg, en in het bijzonder Lievegoed. “Het bijdragen aan een betekenisvol leven van mensen drijft mij, waarbij de pijlers van de antroposofische zorg aansluiten bij mijn persoonlijke visie. Lievegoed heeft een solide basis om verder invulling te geven aan de strategie Ruimte voor Aandacht. Ik kijk ernaar uit.” Pauline was eerder bestuurder binnen de kinderopvang en onderwijs, waarbij samenwerking met verschillende netwerkpartners, waaronder zorginstellingen, centraal stond. Ze heeft daarnaast ervaring als toezichthouder.

Guus van Weelden (voorzitter van de raad van toezicht) is verheugd met de komst van Pauline. “Het is ontzettend fijn dat we zo snel een goede opvolger hebben kunnen vinden. Pauline combineert haar bestuurlijke ervaring en heldere visie met een warme zakelijkheid die goed past bij Lievegoed. Zij vormt daarmee een waardevolle toevoeging voor de organisatie.” Tot de start van Pauline vervult Willem den Hartog de rol van interim-bestuurder.