Home K Verslaving

Volwassenen met een verslaving

Je vermogen om zelf problemen op te lossen is veel groter dan je meestal denkt!

Je vermogen om zelf problemen op te lossen is veel groter dan je meestal denkt!

Goed dat je hulp zoekt voor je alcohol- of druggebruik! Daarmee heb je een eerste belangrijke stap gezet. Wij helpen je graag bij de stappen die je vanaf nu kunt zetten om je een nieuwe, gezonde leefstijl eigen te maken. Jouw vermogen om zelf problemen op te lossen is veel groter dan je meestal denkt!

Ook al dacht je altijd dat je ook zonder kon, inmiddels weet je dat er echt iets moet gebeuren. Om te voorkomen dat je je werk of relatie kwijtraakt. Om ongelukken voor te zijn. Of omdat je niet verder wilt met dit ‘geheim’ en alle uitvluchten daaromheen. Om welke reden dan ook: de behandeling van jouw verslaving stemmen we af op jouw vragen en situatie. We gaan samen op zoek naar de achterliggende problemen die jouw gebruik in stand houden. Ook leer je praktische vaardigheden om risicovolle situaties en dreigende terugval te kunnen voorkomen. Zo doe je nieuwe ervaringen en inzichten op, waardoor je weer grip krijgt op je middelengebruik of clean kunt blijven.

We geven invulling aan een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een caring community.

Zo vergroot je je veerkracht en kun je je leven beter vormgeven zoals jij dat graag wilt. Lees hier meer over onze visie op zorg.