Hoe complex
je probleem
ook is, samen
komen we er uit.

Onze visie in 1 minuut

of lees de visie van Lievegoed

Psychiatrie

Onze behandelingen gaan altijd uit van ontwikkeling. Er zijn verschillende mogelijkheden om te werken aan herstel. De accenten daarin zijn afhankelijk van de diagnose, hulpvraag en mogelijkheden. Wij geven advies over het te volgen behandeltraject. We kunnen met je werken aan oplossingsgerichte ontwikkeling, aan het accepteren van kwetsbaarheden en het ontdekken van de mogelijkheden die je hebt. Of we werken samen aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden.

Basis of specialistische GGZ?

Basis GGZ kortdurende hulp in de buurt, voor lichte tot matige klachten.
Specialistische GGZvoor ernstige, complexe of vaker terugkerende problemen.

Aanmelden en meer informatie

Neem contact met ons op: 088 35 71 510

Aanmelden

Behandeling in de buurt

Vind een zorglocatie bij jou in de buurt.

Verwijzers

Behandelingen

Basis GGZ

Basis GGZ is een kortdurende behandeling voor je psychische klachten waarbij we met aandacht kijken naar de samenhang tussen geest en lichaam. Onze behandelingen gaan altijd uit van ontwikkeling.

Lees meer over Basis GGZ bij Lievegoed

Gespecialiseerde GGZ

Specialistische behandeling kan op verschillende manieren, afhankelijk van je hulpvraag bekijken we samen welke behandelmodules je gaat volgen. Meestal werken we met een deeltijdprogramma of poliklinisch, dat noemen we ambulante behandelvormen. Er is ook mogelijkheid voor (kortdurende) opname. Bij onze behandellocaties hiernaast lees je meer over de mogelijkheden.

Lees meer over specialistische GGZ bij Lievegoed

Jongvolwassenen

Voor jongvolwassenen met psychische problemen of een verslaving bieden we specialistische behandeling. Ons multidisciplinaire team is gespecialiseerd in de specifieke hulpvragen van deze doelgroep.

Lees meer over GGZ voor jongvolwassenen

Behandelingen

In onze behandelingen maken we gebruik van een groot aantal reguliere therapieën. Deze combineren we vaak met een van de antroposofische non-verbale therapieën.

Zie hier overzicht alle behandelingen

Lees meer over onze antroposofische therapieën

Beschermd Wonen

Beschermd wonen is geschikt voor mensen die tijdens of na de behandeling steun kunnen gebruiken om hun leven weer op de rit te krijgen. Beschermd wonen is geschikt voor mensen die veiligheid en duidelijke structuur nodig hebben.

Lees meer over beschermd wonen

Begeleid werken

Mensen die een extra steun in de rug nodig hebben bij werk bieden we begeleid werken. In een veilige omgeving aan het werk gaan met als doel door te stromen naar een werkplek.

Lees meer over begeleid werken

Locaties

 • Amsterdam

  Amsterdam

  Een locatie midden in de stad voor psychiatrische en voor verslavingszorg behandeling. Dat doen we door middel van gesprekken en non-verbale therapieën.

  Lees meer over Lievegoed Polikliniek Amsterdam

 • Bilthoven Lievegoed Kliniek en ambulant

  Bilthoven Lievegoed Kliniek en ambulant

  Op de Lievegoed Kliniek in Bilthoven kun je terecht met psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek of een combinatie van deze twee. Zowel ambulant als voor een korte opname. De kliniek ligt in een rustige, groene omgeving op 3 km afstand van het dorp en station Bilthoven.

  Lees meer over Bilthoven Lievegoed Kliniek en ambulant

   
 • Ambulante GGZ Den Haag

  Ambulante GGZ Den Haag

  Op een locatie midden in Den Haag bieden we behandeling voor (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek. Dat doen we door middel van gesprekken en non-verbale therapieën.

  Lees meer over Ambulante GGZ Den Haag

 • Haarlem Borgstichting ambulante GGZ en Beschermd Wonen

  Haarlem Borgstichting ambulante GGZ en Beschermd Wonen

  Op een onverwacht groene plek aan de rand van Haarlem staat de Borgstichting. We richten ons hier met name op gespecialiseerde psychiatrische behandeling, dat kan in onze therapeutische werkgemeenschap of poliklinisch. Hier vind je ook ons specialistische team voor jongvolwassenen. In Haarlem kun je ook beschermd wonen en begeleid werken.

  Lees meer over de Borgstichting

  Lees meer over GGZ voor jongvolwassenen

  Lees meer over Beschermd Wonen Haarlem

  Lees meer over begeleid werken

 • Kockengen De Kraal Beschermd Wonen

  Kockengen De Kraal Beschermd Wonen

  Beschermd wonen bij De Kraal is een woonvorm voor mensen met een verslavingsachtergrond in combinatie met psychiatrische beperkingen, soms ook met een lichte verstandelijke beperking.

  Lees meer over De Kraal Beschermd Wonen

 • Utrecht ambulante GGZ

  Utrecht ambulante GGZ

  Verbonden aan een therapeuticum in Utrecht bieden we behandeling voor (jong)volwassenen met psychiatrische problematiek, een verslaving of een combinatie van beiden. Dat doen we door middel van gesprekken en non-verbale therapieën.

  Lees meer over ambulante GGZ op Therapeuticum Utrecht

 • Wageningen De Hoge Born Kliniek en ambulant

  Wageningen De Hoge Born Kliniek en ambulant

  Op de grens van Bennekom en Wageningen staat de biologische zorgboerderij de Hoge Born. Je kunt er terecht met psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek of een combinatie van deze twee. Zowel ambulant als voor een korte opname. Mensen met chronische psychische problematiek kunnen op de Hoge Born beschermd wonen en begeleid werken

  Lees meer over de Hoge Born

  Lees meer over GGZ voor jongvolwassenen

  Lees meer over beschermd wonen

  Lees meer over begeleid werken