Lievegoed Proteus, ambulant Den Haag, Rotterdam en Amsterdam

Proteus Den Haag en Rotterdam biedt individuele begeleiding aan kinderen en jongeren tot 23 jaar. Samen kijken we welke ondersteuning het beste bij u of uw kind past. Dit kan gaan om praktische thuishulp, maar ook om pedagogische ondersteuning. Dat doen we thuis, op de peuterspeelzaal en op school.

Proteus Den Haag en Rotterdam

p/a Grieksestraat 18
3028 CL Rotterdam

Aanmelden
(06) 5280636 ma|di|do of (030) 2255555

Voor wie

Bij Proteus begeleiden we kinderen en jongeren (en hun ouders) met een:

  • Verstandelijke beperking
  • Meervoudige beperking (MCG)
  • Verstandelijke beperking met bijkomende gedragsproblematiek

Aanbod en werkwijze kinderen

Proteus biedt praktische hulp thuis, hulp bij opvoeding van kinderen en individuele begeleiding op de peuterspeelzaal of op school. 

Hulp bij opvoeding

De manier van opvoeden die bij andere kinderen in het gezin goed aansluit, werkt niet altijd bij een kind met een verstandelijke beperking. Bij ontwikkelingsgerichte of opvoedkundige vragen zoeken we samen met ouders naar oplossingen waarbij iedereen zich prettig voelt.

Praktische hulp thuis

Soms is het nodig dat ouders even extra tijd kunnen nemen voor de andere kinderen, of zelf energie kunnen opdoen. Wij richten ons dan vooral op het kind met een beperking.

Begeleiding in de peuterspeelzaal, crèche of basisschool

We kunnen een kind ondersteunen bij het verwerken en oefenen met de leerstof, of met het contact maken met de andere kinderen. Ook de leerkracht maken we vertrouwd met de mogelijkheden en grenzen van de verstandelijke beperking.

Lees meer over onze visie op zorg

Aanbod en werkwijze volwassenen

 

Begeleiding en ondersteuning

Volwassenen met een beperking - en hun familie - begeleiden we bij het zelfstandig wonen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om persoonlijke verzorging, vrije tijdsbesteding en huishouden.
Daarnaast bieden we begeleiding op werk. We leren de cliënt praktische en sociale vaardigheden die bij het werk van pas komen. Ook leren we de werkgever omgaan met de verstandelijke beperking van hun werknemer.

Samenwerking met instanties en hulpverleners

Proteus werkt nauw samen met de andere instanties en hulpverleners. Daarnaast zoeken we bij specifieke vragen ook samenwerking met externe deskundigen.

Praktische informatie

 

Openingstijden

Onze begeleiders bieden maatwerk. Ze werken doordeweeks en in de weekenden, overdag en ’s avonds.

Wachttijden (per 18 juni 2019)

Er is sprake van een wachttijd van 3-6 maanden voor start van ambulante begeleiding en PPG in Den Haag.

Familie

Bij individuele begeleiding is er altijd sprake van nauw contact met ouders en familie. Er is een persoonlijk begeleider die regelmatig contact heeft met ouders en familie.