Home K Locaties K Lievegoed KDC Huize Thomas en Helias

Welkom bij Lievegoed
KDC Huize Thomas en Helias

Kom je bij ons leren en spelen?

Kinderdagcentrum voor gespecialiseerde begeleiding, dagopvang, ondersteuning thuis of op school en behandeling voor kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis.

Ben je voor jouw kind op zoek naar een warme, huiselijke omgeving waar in kleine groepen aandacht is voor de kwaliteiten en talenten van ieder kind? Kom dan eens kijken op onze kinderdagcentra Lievegoed Huize Thomas en Helias in Rotterdam. Jullie zijn van harte welkom!

Op kinderdagcentrum Huize Thomas bieden wij zorg aan kinderen tussen 0 en 16 jaar. Op kinderdagcentrum Helias begeleiden wij jongeren tussen 12 en 23 jaar. Elke groep heeft een eigen programma, aangepast aan de leeftijd, mogelijkheden en ervaringswereld van de kinderen. Zowel Huize Thomas als Helias kennen een rijke antroposofische traditie. De antroposofische architectuur is dan ook zichtbaar in veel van onze gebouwen. Het zijn knus ingerichte lokalen met veel licht en ruimte. Er is een gemeenschappelijke ruimte voor al onze gezamenlijke activiteiten en een fijne buitenruimte waar de kinderen en jongeren heerlijk kunnen spelen.

Kom gerust een kijkje nemen bij de activiteiten op deze bijzondere locaties in Rotterdam.

Kinderdagcentrum Huize Thomas

Kinderdagcentrum Huize Helias

Voor wie

Lievegoed is er voor kinderen en jeugdigen in de leeftijd 0 tot 23 jaar met:

  • een matig of ernstig verstandelijke beperking plus eventuele bijkomende problematiek, zoals een lichamelijke beperking of psychiatrische problematiek, bv. autisme, ADD of ADHD;
  • kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB);
  • kinderen met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag en een ontwikkelingsachterstand.

Voor meer informatie over onze visie en werkwijze over onze zorg aan kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking, lees hier meer.

Kijk ook eens bij

Mocht je thuis of op school ondersteuning nodig hebben voor je kind dan kun je ook bij ons terecht, kijk eens bij Lievegoed Proteus. In Rotterdam werken wij in de onderbouw en middenbouw samen met de Willeboerschool in de vorm van een zorg-onderwijsgroep met 8 kinderen van Lievegoed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed KDC Huize Thomas
Grieksestraat 18
3028 CL Rotterdam

Lievegoed KDC Helias
Van Aelststraat 4
3067 XB Rotterdam