Home K Locaties K Lievegoed Proteus, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam

Welkom bij Lievegoed Proteus

Leren en spelen thuis of op school

Gespecialiseerde begeleiding en ondersteuning thuis en/of op school in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam voor kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis.

Als je te maken hebt met een kind met een beperking of ontwikkelachterstand in je gezin kun je vaak wel wat hulp gebruiken. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je je kind het beste in zijn of haar ontwikkeling ondersteunen. We kunnen je helpen met praktische thuishulp, pedagogische ondersteuning of persoonlijke advisering. We zijn actief waar dat nodig is: thuis, op de peuterspeelzaal, crèche of basisschool. Daar werken we samen met de direct betrokkenen gericht aan oplossingen.

Wij bieden bij Lievegoed Proteus de volgende mogelijkheden:

• Hulp bij opvoeding (PPG)

PPG oftewel Praktische Pedagogische Gezinsbegeleiding is er voor ouders die extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de opvoeding van hun kind. Bij ontwikkelingsgerichte of opvoedkundige vragen zoeken we samen met ouders naar oplossingen waarbij iedereen zich prettig voelt.

• Praktische hulp thuis

Ouders hebben soms even wat meer tijd nodig voor het gezin of zichzelf. In dat geval richten wij ons vooral op het kind met een beperking.

• Begeleiding op peuterspeelzaal, crèche of school

We kunnen je kind op verschillende manieren ondersteunen op school in onze zorg-onderwijsarrangementen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Bijvoorbeeld bij het oefenen met de leerstof en het contact maken met andere kinderen. Ook kunnen we de leerkracht vertrouwd maken met de mogelijkheden en grenzen van je kind.

Neem gerust contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden voor de juiste ondersteuning!

Voor wie

Lievegoed is er voor kinderen en jeugdigen in de leeftijd 0 tot 23 jaar met:

  • een matig of ernstig verstandelijke beperking plus eventuele bijkomende problematiek, zoals een lichamelijke beperking of psychiatrische problematiek, bv. autisme, ADD of ADHD;
  • kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB);
  • kinderen met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag en een ontwikkelingsachterstand.

Voor meer informatie over onze visie en werkwijze over onze zorg aan kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking, lees hier meer.

 

Kijk ook eens bij

Ben je op zoek naar een plek op een kinderdagcentrum, kijk dan eens bij Lievegoed KDC de Joriskring in Amsterdam, Lievegoed KDC Marjatta in Den Haag of Lievegoed KDC Huize Thomas en Helias in Rotterdam.

Ben je op zoek naar een woon- of logeerplek? Kijk dan eens bij Lievegoed de Joriskring Amsterdam.

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed Proteus
De Klencke 109, 1083 HH Amsterdam
Grieksestraat 18, 3028 CL Rotterdam
Servaas van Rooyenhof 19, 2515 XV Den Haag