Zorg op maat dankzij de inzet van meerzorg

Lievegoed presenteert haar best practice aan collega zorgaanbieders in bijeenkomst over meerzorg

Bilthoven, 23 februari 2021
Kinderen met een beperking hebben soms een zorgvraag die niet past binnen de standaard zorgprofielen. Ze hebben vaak te maken met problemen in hun gedrag of ontwikkeling die soms tijdelijk extra begeleiding of inzet van specifieke professionals vraagt. Daarvoor kunnen zorgprofessionals een meerzorgaanvraag doen bij het zorgkantoor. Met het extra budget kan ondersteuning of behandeling worden aangepast zodat het past bij de situatie van het kind en zijn gezin.

De VGN, de zorgkantoren en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) organiseerden op 18 februari een bijeenkomst waarin zorgaanbieders met elkaar in gesprek gaan en van elkaar kunnen leren over de inzet van meerzorg. Lievegoed is gevraagd in de bijeenkomst haar best practice toe te lichten. Marjolein Veerman, gedragsdeskundige van Lievegoed heeft in de bijeenkomst verteld wat de aanpak zo succesvol maakt: “Op de Joriskring hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er meer kinderen met een zeer complexe hulpvraag worden aangemeld voor 24-uurszorg.

Door het inzetten van meerzorg, is het meerdere keren gelukt om deze kinderen direct vanaf de start van zorg voldoende nabijheid van de begeleiders te kunnen bieden en daarmee te werken aan hun ontwikkeling in een voor hun nieuwe en spannende omgeving. Door bij de start meer individuele en intensieve begeleiding in te zetten, lukte het dit later af te bouwen doordat het kind zich meer veilig kon gaan voelen in de groepssetting”. Lees het volledige gespreksverslag van Lievegoed hier.

Wat ik leerde over…advent

Wat ik leerde over…advent

Voor het eerst pak ik de kerststal uit die ik van mijn oma geërfd heb. Ik denk terug aan dat jaarlijkse magische moment in mijn jeugd, heel voorzichtig de porseleinen beeldjes uitpakken en neerzetten. De adventsperiode, het licht waar we in de duisternis op wachten en dat steeds sterker gaat schijnen.

Lees meer
Wat ik leerde over…Sinterklaas

Wat ik leerde over…Sinterklaas

Ik ben een aantal keren in het pietenpak gekropen op het KDC waar ik toen werkte. Voor mij minstens zo leuk als voor de kinderen. En ook handig dat ik de kinderen al ken, dat scheelt weer door schoorstenen zakken en over daken klauteren in de nacht.

Lees meer
Lievegoed in Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg

Lievegoed in Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg

Lievegoed staat in het Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg en daar zijn we trots op! Samen met elkaar kritisch naar jezelf als team kijken. Hoe kan de zorg die we bieden nog beter. De collega’s op onze locaties zijn afgelopen jaar enthousiast aan de slag gegaan met teamreflectie over ondewerpen die cliënten belangrijk vonden.

Lees meer