Zorg op maat dankzij de inzet van meerzorg

Lievegoed presenteert haar best practice aan collega zorgaanbieders in bijeenkomst over meerzorg

Bilthoven, 23 februari 2021
Kinderen met een beperking hebben soms een zorgvraag die niet past binnen de standaard zorgprofielen. Ze hebben vaak te maken met problemen in hun gedrag of ontwikkeling die soms tijdelijk extra begeleiding of inzet van specifieke professionals vraagt. Daarvoor kunnen zorgprofessionals een meerzorgaanvraag doen bij het zorgkantoor. Met het extra budget kan ondersteuning of behandeling worden aangepast zodat het past bij de situatie van het kind en zijn gezin.

De VGN, de zorgkantoren en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) organiseerden op 18 februari een bijeenkomst waarin zorgaanbieders met elkaar in gesprek gaan en van elkaar kunnen leren over de inzet van meerzorg. Lievegoed is gevraagd in de bijeenkomst haar best practice toe te lichten. Marjolein Veerman, gedragsdeskundige van Lievegoed heeft in de bijeenkomst verteld wat de aanpak zo succesvol maakt: “Op de Joriskring hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er meer kinderen met een zeer complexe hulpvraag worden aangemeld voor 24-uurszorg.

Door het inzetten van meerzorg, is het meerdere keren gelukt om deze kinderen direct vanaf de start van zorg voldoende nabijheid van de begeleiders te kunnen bieden en daarmee te werken aan hun ontwikkeling in een voor hun nieuwe en spannende omgeving. Door bij de start meer individuele en intensieve begeleiding in te zetten, lukte het dit later af te bouwen doordat het kind zich meer veilig kon gaan voelen in de groepssetting”. Lees het volledige gespreksverslag van Lievegoed hier.

Nieuwe website

Nieuwe website

Eindelijk is het zover. De website www.lievegoed.nl is helemaal vernieuwd. Met de nieuwe site introduceren we ook meteen de nieuwe huisstijl.

Lees meer
Iedereen hoort erbij!

Iedereen hoort erbij!

Kijken naar wat werkt, afgestemd op de persoonlijke situatie en investeren in een langurige ondersteuningsrelatie. Dat zijn een paar van de succesfactoren …

Lees meer