Zorg op maat dankzij de inzet van meerzorg

Lievegoed presenteert haar best practice aan collega zorgaanbieders in bijeenkomst over meerzorg

Bilthoven, 23 februari 2021
Kinderen met een beperking hebben soms een zorgvraag die niet past binnen de standaard zorgprofielen. Ze hebben vaak te maken met problemen in hun gedrag of ontwikkeling die soms tijdelijk extra begeleiding of inzet van specifieke professionals vraagt. Daarvoor kunnen zorgprofessionals een meerzorgaanvraag doen bij het zorgkantoor. Met het extra budget kan ondersteuning of behandeling worden aangepast zodat het past bij de situatie van het kind en zijn gezin.

De VGN, de zorgkantoren en het Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) organiseerden op 18 februari een bijeenkomst waarin zorgaanbieders met elkaar in gesprek gaan en van elkaar kunnen leren over de inzet van meerzorg. Lievegoed is gevraagd in de bijeenkomst haar best practice toe te lichten. Marjolein Veerman, gedragsdeskundige van Lievegoed heeft in de bijeenkomst verteld wat de aanpak zo succesvol maakt: “Op de Joriskring hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er meer kinderen met een zeer complexe hulpvraag worden aangemeld voor 24-uurszorg.

Door het inzetten van meerzorg, is het meerdere keren gelukt om deze kinderen direct vanaf de start van zorg voldoende nabijheid van de begeleiders te kunnen bieden en daarmee te werken aan hun ontwikkeling in een voor hun nieuwe en spannende omgeving. Door bij de start meer individuele en intensieve begeleiding in te zetten, lukte het dit later af te bouwen doordat het kind zich meer veilig kon gaan voelen in de groepssetting”. Lees het volledige gespreksverslag van Lievegoed hier.

Wat ik leerde over: Aandacht

Wat ik leerde over: Aandacht

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met hen mag werken. In deze blog deelt ze elke maand over de leermomenten in haar werk.

Lees meer
Waar schijnt de maan…?

Waar schijnt de maan…?

Twee april is het wereld autismedag. Op deze dag vertelt orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed Ymkje van der Haar over hoe zij in haar werk op zoek gaat naar waar de maan schijnt.

Lees meer
Corona updates

Corona updates

De actuele regels in verband met corona die gelden binnen locaties van Lievegoed zullen we telkens op deze vaste plek op onze website publiceren. Wij vragen u onze website regelmatig te bekijken, zodat u op de hoogte kunt blijven.

Lees meer