Maak jij met ons het verschil?

Ben jij degene die samen met ons het betekenisvolle verschil wil maken voor mensen die kampen met een complexe combinatie van problemen en beperkingen en nu tussen de wal en het schip raken?


Mensen die hulp vragen kampen vaak met een complexe combinatie van problemen en beperkingen op het gebied van een licht verstandelijke beperking, psychiatrie en/of verslaving.  De werkelijkheid houdt zich niet altijd aan de manier waarop we de zorg in Nederland hebben opgedeeld. Het gaat om mensen die door de schotten in de zorg vaak tussen de wal en het schip raken. Vanuit onze antroposofische focus op de hele mens zien wij het als onze opdracht om een oplossing te bieden. Wij hebben tenslotte jarenlange expertise in zowel de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als voor mensen met psychiatrische problemen en/of verslaving.

Lievegoed geeft samen met het Zilveren Kruis Zorgkantoor invulling aan maatwerkplaatsen binnen het programma Volwaardig leven. Het gaat om woon-/behandelplekken met een bijbehorend gespecialiseerd behandelaanbod op het gebied van verslaving of psychiatrie, waar een multidisciplinair team van professionals zowel op het gebied van verstandelijke beperking, psychiatrie en verslaving ondersteuning en behandeling biedt aan deze doelgroep.

We zien ernaar uit om in augustus de eerste mensen van harte welkom te heten bij onze nieuwe woongroep op onze mooie locatie de Pauw in Bilthoven. Maar onze droom gaat verder, ook in de toekomst willen we ons aanbod voor deze mensen op de wachtlijsten uitbreiden. We zijn steeds op zoek naar enthousiaste en gedreven (regie) behandelaren, agogische medewerkers, verpleegkundigen etc. die zich willen inzetten om het betekenisvolle verschil voor deze mensen te maken.

Voel jij je aangesproken om samen met ons deze uitdaging aan te gaan? Dan komen wij graag in contact met jou! Bekijk de vacatures op onze website via onderstaande links. Liever persoonlijk contact alvorens te solliciteren? Mail naar hrm@lievegoed.nl en we nemen snel contact met je op.

Wil jij ons helpen met het opzetten van meer gespecialiseerde woon en behandelplekken in de toekomst? Bekijk onze vacatures via deze links:

Wil jij ons helpen om gespecialiseerde Ggz behandeling op het gebied van psychiatrie en/of verslaving verder te ontwikkelen? Bekijk onze vacatures via deze links:


Over Lievegoed

Wij bieden, op basis van onze antroposofische identiteit, de best passende specialistische behandeling en begeleiding aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, mensen met niet aangeboren hersenletsel en problemen op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of een combinatie hiervan.

Ieder mens, ook de mens met een aandoening of beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Bij Lievegoed weten we uit ervaring dat een mens uit meer bestaat dan alleen de beperking of het probleem. Wij richten ons niet alleen op wat niet goed gaat, maar vooral op wat er wel goed gaat en op het versterken van het gezonde. Bij ons wordt “heel de mens” gezien. Ieder mens is in de kern gezond en we gaan uit van de eigenheid van ieder mens. We leggen het accent op kwaliteiten, talenten, wensen en mogelijkheden van mensen. Onze motto is; Je bent meer dan je denkt!

De zorg die wij bieden draait om vragen en behoeften van onze cliënten in een helende, verzorgde en verzorgende gemeenschap (caring community). Daar ligt voor ons de basis voor kwaliteit van leven. Een mens is immers alleen mens in relatie tot anderen. Wij richten ons daarom zowel op het individu als ook op het individu in verbondenheid met de gemeenschap. In balans komen beide tot bloei. Wij geloven in de kracht van ritmes en rituelen, kunst en cultuur, contact met de natuur, gezonde leefstijl, duurzaamheid, gezond makend werk en zingeving met ruimte voor spiritualiteit. Deze waarden geven ons voortdurend richting in alles wat we doen. Niemand werkt hier “toevallig”. Of het nu om behandelaren en zorgmedewerkers gaat, of om iemand achter de schermen, bij een secretariaat, in de administratie of de facilitaire dienst. Het werken bij Lievegoed is een bewuste keuze, en dat merk je.