Home K Locaties K Lievegoed de Hoge Born

Welkom bij Lievegoed de Hoge Born Wonen

Kom je bij ons wonen en werken op onze
prachtige boerderij?

Rust, natuur, werken op het land of op de boerderij, dat vind je bij Lievegoed de Hoge Born naast de universiteit aan de rand van Wageningen.

Als je naast een licht verstandelijke beperking ook te maken hebt met psychiatrische problematiek en/of een verslaving, kun je op Lievegoed de Hoge Born terecht voor woonbegeleiding (LVB+). Aanvullend hierop krijg je gespecialiseerde behandelingen die zijn afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden om je te ontwikkelen en je leefstijl aan te passen.

Een prachtige boerderij met werkgebieden en werkplaatsen zoals de grote tuinderij en de boerenlandwinkel waar we prachtige biologische producten verkopen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen en er minder prikkels zijn. Je kunt herstellen en er is ruimte voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën.

Of je nou bij ons komt wonen of komt voor de werkplaatsen of voor een behandeling voor je psychiatrische problematiek en/of verslaving, op Lievegoed de Hoge Born kun je leren je mentale gezondheid positief te beïnvloeden. Je kunt onderzoeken wat je nodig hebt om jouw wensen te verwezenlijken en wat je daarvoor zelf actief kunt ondernemen.

Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere plek in Wageningen, je bent van harte welkom!

Voor wie

Je kunt op de Hoge Born in Wageningen komen wonen als je te maken hebt met:

  • LVB+ (licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische en/of verslavingsproblematiek)
  • ASS (Autisme Spectrum Stoornissen), of een begeleidingsbehoefte aansluitend bij ASS
  • Psychiatrische problematieken en/of verslavingsproblematiek

Lees hier meer over onze visie en werkwijze voor wonen, werken en behandeling.

Kijk ook eens bij

Als je te maken hebt met psychische kwetsbaarheid of problemen met je verslaving dan kan een van onze behandelaren worden ingezet om jou te behandelen zodat je weer mee kan doen. Afhankelijk van jouw vraag en situatie kijken we wat het beste past: een poliklinische behandeling of een groepsbehandeling. Lees hier meer over Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born.

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed de Hoge Born
Bornsesteeg 87
6708 PD Wageningen

Voor behandeling GGZ (psychiatrie en/of verslaving) heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Zij kunnen verwijzen via Zorgdomein.

Voor wonen en dagbesteding kunnen wij je adviseren over het aanvragen van de juiste indicatie.