Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg

Bilthoven, 18 oktober 2022
Samen met elkaar kritisch naar jezelf als team kijken. Hoe kan de zorg die we bieden nog beter. De collega’s op onze locaties zijn afgelopen jaar enthousiast aan de slag gegaan met teamreflectie over onderwerpen die cliënten belangrijk vonden.

De vorm is bedacht door de gedragsdeskundigen en afdeling kwaliteit en de teams zijn er zelf mee aan de slag gegaan. We hoorden terug dat teams het waardevol en ook leuk vonden om op deze manier met elkaar te praten over de zorg.

En wat mooi dat deze vorm nu als mooi voorbeeld van professionele ontwikkeling wordt genoemd in het nieuwe Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg.

Wat ik leerde over…taalgebruik

Wat ik leerde over…taalgebruik

Ik ben een nieuwe collega aan het inwerken en vertel haar over hoe we de afgelopen periode bezig geweest zijn om de diagnostiek verslagen beter te begrijpen te maken.

Lees meer
Aandacht voor Warmte

Aandacht voor Warmte

Gedragsdeskundige Mirjam van Veen stelt antroposofisch verpleegkundige Ida van der Straten een aantal vragen. Ida behandelt bewoners van een aantal locaties in Driebergen.

Lees meer
Het belang van warmte

Het belang van warmte

Aafke Brouwer is gedragsdeskundige bij Lievegoed. Zij heeft zes jaar gewerkt op locatie Salvia in Driebergen, waar volwassenen met een verstandelijke beperking wonen. Sinds een jaar werkt ze op het KDC Marjatta in Den Haag. Zij heeft een aantal jaar geleden de basismodule antroposofie van AAG gevolgd en voor haar eindwerkstuk is ze het thema warmte ingedoken. In deze koude wintermaand, willen we daar graag meer over weten.

Lees meer