Artikel De Telegraaf Utrecht: Ambachtelijk weven mooie dagbesteding

Bij Lievegoed Magenta kun je je creativiteit kwijt in de kunst werkplaats met verschillende ambachten of een weefopleiding volgen.

Bij onze kunst werkplaats Lievegoed Magenta in Driebergen, vind je een plek waar je creatief aan de slag kunt met één van onze ambachten. Vakbekwame medewerkers en kunstenaars begeleiden je bij het onder de knie krijgen van alle ambachten en helpen je je werkstuk werkelijkheid te maken. Alles wat je maakt verkopen we in onze winkel op Lievegoed Nieuw Rijsenburg. Ook nemen we deel aan exposities en markten. Ben je wat ouder of wil je om een andere reden zonder druk op je eigen tempo aan de slag, dan kan dat ook. Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere kunst werkplaats Lievegoed Magenta of Opleiding Karmijn Leren Weven midden in Driebergen. Misschien zien we je wel in het Nederlands Openlucht museum in Arnhem?

Opleiding Karmijn wevend leren

Bij Lievegoed Karmijn Wevend Leren kun je je specialiseren in weven in een groep van maximaal negen deelnemers. De opleiding duurt een jaar, waarbij je elke dinsdag en donderdag les krijgt. Tijdens deze opleiding mag je alles houden wat je hebt gewoven. Zo kun je zien wat je allemaal hebt gemaakt en hoe je vooruit bent gegaan. Je leert onder meer hoe je een weefsel voorbereidt, hoe je de draden op het weefgetouw zet en wat je moet doen om een mooi patroon te weven. Daarnaast besteden we veel aandacht aan je creatieve vorming, afgestemd op jouw mogelijkheden. Uiteraard sluiten we deze opleiding af met een feestelijke diploma uitreiking.

Wat ik leerde over…waarneming

Wat ik leerde over…waarneming

Als start van ons diagnostiekteam overleg, begeleidt mijn collega een waarnemingsoefening. We krijgen de uitnodiging om een pen te pakken en deze te beschrijven aan iemand die de pen niet kan waarnemen. Wat neem je binnen een minuut waar?

Lees meer
Wat ik leerde over…ontvankelijk zijn

Wat ik leerde over…ontvankelijk zijn

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige/orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met mensen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met deze mensen en kinderen mag werken. In deze blog deelt ze over de kleine en grote leermomenten in haar werk.

Lees meer