Lievegoed tekent huurcontract voor nieuwe woonplekken in Bilthoven

Bilthoven, 29 april 2021
Hilde Hooijman, bestuurder van Lievegoed, tekende onlangs het huurcontract voor de gebouwen op het terrein Berg en Bosch in Bilthoven. Hiermee ontstaat ruimte om nieuwe woon- en behandelplekken te realiseren voor mensen met een complexe zorgvraag. Deze mensen vinden moeilijk een woonplek omdat ze naast hun licht verstandelijke beperking ook te maken hebben met bijkomende problemen zoals bijvoorbeeld verslaving of psychiatrische klachten. Dit is een doelgroep die door de schotten in de zorg vaak tussen de wal en het schip raakt.

“Vorig jaar hebben we op onze locatie Lievegoed de Pauw in Bilthoven ons aanbod voor mensen met vergelijkbare problematiek uitgebreid naar 36 woonplekken. Dit jaar komen daar nog eens 12 plekken bij. We merkten dat de behoefte aan dit soort woonplekken met een bijbehorend gespecialiseerd behandelaanbod op het gebied van verslaving of psychiatrie onverminderd groot is.

Onze wachtlijst blijft lang en het verheugt ons dat we in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor wederom een aantal mensen een maatwerkplek kunnen bieden binnen het programma Volwaardig leven”, aldus Hilde Hooijman bestuurder van Lievegoed. “We hopen in de herfst van dit jaar de eerste bewoners te kunnen ontvangen”.

We zijn op zoek naar stoere en nuchtere begeleiders voor deze locatie. Iets voor jou? Kijk dan eens hier.

Wat ik leerde over…advent

Wat ik leerde over…advent

Voor het eerst pak ik de kerststal uit die ik van mijn oma geërfd heb. Ik denk terug aan dat jaarlijkse magische moment in mijn jeugd, heel voorzichtig de porseleinen beeldjes uitpakken en neerzetten. De adventsperiode, het licht waar we in de duisternis op wachten en dat steeds sterker gaat schijnen.

Lees meer
Wat ik leerde over…Sinterklaas

Wat ik leerde over…Sinterklaas

Ik ben een aantal keren in het pietenpak gekropen op het KDC waar ik toen werkte. Voor mij minstens zo leuk als voor de kinderen. En ook handig dat ik de kinderen al ken, dat scheelt weer door schoorstenen zakken en over daken klauteren in de nacht.

Lees meer
Lievegoed in Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg

Lievegoed in Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg

Lievegoed staat in het Kwaliteitscompas Gehandicaptenzorg en daar zijn we trots op! Samen met elkaar kritisch naar jezelf als team kijken. Hoe kan de zorg die we bieden nog beter. De collega’s op onze locaties zijn afgelopen jaar enthousiast aan de slag gegaan met teamreflectie over ondewerpen die cliënten belangrijk vonden.

Lees meer