Lievegoed tekent huurcontract voor nieuwe woonplekken in Bilthoven

Bilthoven, 29 april 2021
Hilde Hooijman, bestuurder van Lievegoed, tekende onlangs het huurcontract voor de gebouwen op het terrein Berg en Bosch in Bilthoven. Hiermee ontstaat ruimte om nieuwe woon- en behandelplekken te realiseren voor mensen met een complexe zorgvraag. Deze mensen vinden moeilijk een woonplek omdat ze naast hun licht verstandelijke beperking ook te maken hebben met bijkomende problemen zoals bijvoorbeeld verslaving of psychiatrische klachten. Dit is een doelgroep die door de schotten in de zorg vaak tussen de wal en het schip raakt.

“Vorig jaar hebben we op onze locatie Lievegoed de Pauw in Bilthoven ons aanbod voor mensen met vergelijkbare problematiek uitgebreid naar 36 woonplekken. Dit jaar komen daar nog eens 12 plekken bij. We merkten dat de behoefte aan dit soort woonplekken met een bijbehorend gespecialiseerd behandelaanbod op het gebied van verslaving of psychiatrie onverminderd groot is.

Onze wachtlijst blijft lang en het verheugt ons dat we in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor wederom een aantal mensen een maatwerkplek kunnen bieden binnen het programma Volwaardig leven”, aldus Hilde Hooijman bestuurder van Lievegoed. “We hopen in de herfst van dit jaar de eerste bewoners te kunnen ontvangen”.

Wil je meebouwen aan een fijn thuis voor de nieuwe bewoners? We zijn op zoek naar een tweede teamleider voor deze locatie. Iets voor jou? Kijk dan eens hier.

Nieuwe website

Nieuwe website

Eindelijk is het zover. De website www.lievegoed.nl is helemaal vernieuwd. Met de nieuwe site introduceren we ook meteen de nieuwe huisstijl.

Lees meer
Iedereen hoort erbij!

Iedereen hoort erbij!

Kijken naar wat werkt, afgestemd op de persoonlijke situatie en investeren in een langurige ondersteuningsrelatie. Dat zijn een paar van de succesfactoren …

Lees meer