Lievegoed tekent huurcontract voor nieuwe woonplekken in Bilthoven

Bilthoven, 29 april 2021
Hilde Hooijman, bestuurder van Lievegoed, tekende onlangs het huurcontract voor de gebouwen op het terrein Berg en Bosch in Bilthoven. Hiermee ontstaat ruimte om nieuwe woon- en behandelplekken te realiseren voor mensen met een complexe zorgvraag. Deze mensen vinden moeilijk een woonplek omdat ze naast hun licht verstandelijke beperking ook te maken hebben met bijkomende problemen zoals bijvoorbeeld verslaving of psychiatrische klachten. Dit is een doelgroep die door de schotten in de zorg vaak tussen de wal en het schip raakt.

“Vorig jaar hebben we op onze locatie Lievegoed de Pauw in Bilthoven ons aanbod voor mensen met vergelijkbare problematiek uitgebreid naar 36 woonplekken. Dit jaar komen daar nog eens 12 plekken bij. We merkten dat de behoefte aan dit soort woonplekken met een bijbehorend gespecialiseerd behandelaanbod op het gebied van verslaving of psychiatrie onverminderd groot is.

Onze wachtlijst blijft lang en het verheugt ons dat we in samenwerking met Zilveren Kruis Zorgkantoor wederom een aantal mensen een maatwerkplek kunnen bieden binnen het programma Volwaardig leven”, aldus Hilde Hooijman bestuurder van Lievegoed. “We hopen in de herfst van dit jaar de eerste bewoners te kunnen ontvangen”.

We zijn op zoek naar stoere en nuchtere begeleiders voor deze locatie. Iets voor jou? Kijk dan eens hier.

Wat ik leerde over: Aandacht

Wat ik leerde over: Aandacht

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met hen mag werken. In deze blog deelt ze elke maand over de leermomenten in haar werk.

Lees meer
Waar schijnt de maan…?

Waar schijnt de maan…?

Twee april is het wereld autismedag. Op deze dag vertelt orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed Ymkje van der Haar over hoe zij in haar werk op zoek gaat naar waar de maan schijnt.

Lees meer
Corona updates

Corona updates

De actuele regels in verband met corona die gelden binnen locaties van Lievegoed zullen we telkens op deze vaste plek op onze website publiceren. Wij vragen u onze website regelmatig te bekijken, zodat u op de hoogte kunt blijven.

Lees meer