Lievegoed De Wederkerigheid en Circular Green

Rolien Wiersinga zet zich met haar bedrijf “Circular Green” in voor een gezonde werkomgeving met circulaire planten. Het is bekend dat planten op de werkvloer zorgen voor meer productiviteit, beter welzijn en meer geluksgevoel bij medewerkers met zich meebrengen. Helaas zijn wij planten gaan zien als wegwerpproducten, terwijl ze met de juiste zorg heel lang mee kunnen gaan en steeds mooier worden.

Circular Green heeft een nieuwe standaard gezet met circulaire planten. Rolien: “Met Circular Green wil ik dat wij ons gezonder voelen door een groene inspirerende werkomgeving. Met zo min mogelijk grondstoffen. Met planten die in waarde toenemen in plaats van afnemen. Dit kan door goed samen te werken. Door te weten wie wanneer wat nodig heeft.”

De duurzame planten van Circular Green leven lang vanwege de liefdevolle verzorging door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt uit de buurt. Bijvoorbeeld cliënten van Lievegoed De Wederkerigheid in Driebergen. Zij hergebruiken planten (en andere benodigdheden, zoals potten) en pamperen deze wanneer nodig. Zo zorgen ze dat de waarde van planten behouden blijft.

Bekijk hier het filmpje van Circular Green met onder andere onze collega Caroline Faber en cliënt Sandra van Lievegoed de Wederkerigheid.

Wat ik leerde over…waarneming

Wat ik leerde over…waarneming

Als start van ons diagnostiekteam overleg, begeleidt mijn collega een waarnemingsoefening. We krijgen de uitnodiging om een pen te pakken en deze te beschrijven aan iemand die de pen niet kan waarnemen. Wat neem je binnen een minuut waar?

Lees meer
Wat ik leerde over…ontvankelijk zijn

Wat ik leerde over…ontvankelijk zijn

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige/orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met mensen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met deze mensen en kinderen mag werken. In deze blog deelt ze over de kleine en grote leermomenten in haar werk.

Lees meer