Lievegoed GGZ Amsterdam, De Borgstichting

Een locatie midden in de stad voor psychiatrische en verslavingszorg. Onze behandeling bestaat uit combinatie van gesprekken en non-verbale therapie├źn. We bieden in Amsterdam Basis GGZ en Specialistische GGZ.

Ons aanbod

Wij bieden in Amsterdam Basis GGZ en Specialistische GGZ

Lievegoed GGZ Amsterdam, De Borgstichting

Weteringschans 74
1017 XR Amsterdam

Aanmelden
088 3571510 ma-vr van 08:00-12:00u

Voor wie

We behandelen volwassenen vanaf 18 jaar met uiteenlopende psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek. 

Bijvoorbeeld depressie, angstklachten, persoonlijkheidsstoornissen, langdurige burn-outklachten en herstel na een psychose. En alcohol-, drugs- of een gedragsverslaving, zoals aan internet of seks.

Werkwijze

Afhankelijk van je persoonlijke hulpvraag maken we samen met jou een behandelplan waarin we het doel en een passende therapie vaststellen. Heb je een kort of langer behandeltraject nodig? Heb je meer baat bij individuele therapie, groepsbehandeling of een combinatie van beide? Ieder behandeltraject wordt op maat gemaakt.

We helpen bij herkennen van oude patronen en gedragingen die leiden tot problemen. Door het krijgen van inzicht en het opdoen van vaardigheden leer je jouw leven opnieuw vorm te geven.

Als je verslaafd bent, begeleiden we je met stoppen. We gaan in op de onderliggende problematiek en de factoren die je verslaving in stand houdt. Je krijgt inzicht waarom je gebruikt en je leert nieuwe manieren om hiermee om te gaan.

Visie

Positieve psychologie

Wij werken vanuit de visie: je bent meer dan je denkt! We kijken niet alleen naar je probleem of beperking, maar vooral naar wat je wel kan. We helpen je met het (her)vinden van je gezonde kanten om ook op de lange termijn balans in je leven te kunnen behouden.

Verbale en non-verbale therapie

We gaan er vanuit dat praten niet de enige weg naar herstel is. Daarom combineren we reguliere gesprekstherapieën, zoals EMDR of Seeking Safety, met non-verbale therapieën, zoals kunstzinnige therapie of muziektherapie.

Medicatie en uitwendige therapie

Een psychische aandoening zien wij als een verstoring van het evenwicht in het hele lichaam. Om dit evenwicht te herstellen gebruiken we als aanvulling op reguliere medicijnen ook natuurlijke geneesmiddelen op basis van plantaardige, dierlijke of minerale substanties. Ook zetten we uitwendige lichaamsbehandelingen in die activerend of ontspannend werken.

Lees meer over onze visie.

 

 

Familie en naasten

Omdat je niet losstaat van je omgeving, betrekken we relatie of gezin bij je behandeling, bijvoorbeeld door ze een keer bij een gesprek uit te nodigen. Uiteraard altijd in overleg met jou. De ervaring leert dat onderlinge steun en begrip vanuit je omgeving een helende kracht vormen op weg naar je herstel.

Praktische info

Kosten

Kijk hier voor meer informatie over mogelijke kosten.

Afwezigheid

Als je een gegronde reden hebt waarom je een keer niet aanwezig kunt zijn bij de therapie, dan kun je je tot 24 uur voor de afspraak afmelden. Als je te laat afmeldt,  kunnen er kosten in rekening worden gebracht. 

Wanneer je twee keer niet komt, gaan we met je in gesprek over de voortgang van je behandeling.

Klachten

Heb je een klacht? We horen het graag. We nemen klachten serieus en willen deze graag zo goed mogelijk oplossen. Kijk hier voor meer informatie over klachten.