Home K Locaties K Lievegoed Smaragd

Welkom bij Lievegoed Smaragd Wonen

We zien wie je bent!

Bij Lievegoed Smaragd wonen mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) samen in een hechte gemeenschap.

In Amsterdam Zuidoost biedt Lievegoed op twee verschillende woonlocaties zelfstandig wonen met 24-uurs nabijheid als je te maken hebt met de zichtbare en niet zichtbare gevolgen van hersenletsel. Bijvoorbeeld na een herseninfarct, hersentumor, hersenbloeding of ongeluk. Ook als je een lichamelijke beperking hebt kun je hier terecht. Wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? In de nabijheid van de twee locaties kun je ook een eigen woning huren. We ondersteunen je om zo zelfstandig mogelijk te wonen met begeleiding op maat.

Naast de verblijfsplaatsen is op beide locaties één logeerplek beschikbaar. Hier kunnen gasten voor een korte periode gebruik van maken: van enkele dagen of een weekend tot maximaal enkele weken.

Beide locaties liggen in een woonwijk, zijn goed bereikbaar en liggen dichtbij voorzieningen als huisarts, fysiotherapeut en winkels. Op beide Smaragd locaties hebben cliënten in verband met mogelijk gebruik van hulpmiddelen ruime éénkamerappartementen met een eigen badkamer. De gangen zijn breed en er zijn liften aanwezig. Er zijn gemeenschappelijke ruimtes waarin groepsmomenten onder begeleiding worden aangeboden.

Binnen Smaragd Laag Koningshoef wonen 16 volwassenen met een lichamelijke beperking of niet- aangeboren hersenletsel (NAH). Een groot deel van de cliënten is rolstoelgebonden en maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een tillift, hoog-laagbed, rollator etc.

Binnen Smaragd Woonvorm Amsterdam wonen 19 volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Een deel van de cliënten is rolstoelgebonden en maakt gebruik van hulpmiddelen zoals een tillift, hoog/laagbed etc.

Kom gerust een kijkje nemen op onze locaties in Amsterdam, je bent van harte welkom!

Voor wie

Lievegoed Smaragd is er voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of een lichamelijke beperking na een beroerte, hersenbloeding, hersentumor of ongeluk.

Voor meer informatie over onze visie en werkwijze voor wonen, werken en behandeling, lees hier verder.

Kijk ook eens bij

De andere locaties van Lievegoed zijn hier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed Smaragd, Woonvorm Amsterdam
Westbroekstraat 30-32
1107 KB Amsterdam

Lievegoed Smaragd, Laag Koningshoef
Arenpalmstraat 9
1104 DB Amsterdam