Home K Locaties K Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born

Welkom bij Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born

Een caring community voor behandeling psychiatrie en/of verslaving, voor werk en dagbesteding

Rust, natuur, werken op het land of op de boerderij, dat vind je bij Lievegoed GGZ Wageningen, op onze prachtige locatie de Hoge Born naast de universiteit aan de rand van Wageningen.

Hier kun je terecht voor begeleiding en behandeling voor verslaving en/of psychiatrische problemen. We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een Caring Community. Dat vergroot je veerkracht, waardoor je je leven beter aan kunt.

Behandeling psychiatrische en/of verslavingsproblematiek

Als je te maken hebt met psychische kwetsbaarheid of problemen met je verslaving dan kan één van de behandelaren worden ingezet om jou te behandelen zodat je weer mee kan doen. Afhankelijk van jouw vraag en situatie kijken we wat het beste past: een individuele behandeling en/of een groepsbehandeling of een dagbehandeling.

Werk en dagbesteding

Voor zinvol werk en dagbesteding is Lievegoed GGZ de Hoge Born een fijne plek waar deelnemers graag naar toe komen. De Hoge Born is een prachtige boerderij met werkgebieden en werkplaatsen zoals de grote tuinderij en de boerenlandwinkel waar we prachtige biologische producten verkopen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen, er minder prikkels zijn, je kan herstellen en waar ruimte is voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën. Wij geloven dat werk gezondmakend is. Je doet weer arbeidsritme op en werkt zo toe naar je volgende stap.

Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere plek in Wageningen, je bent van harte welkom!

Voor wie

Heb je wat langer problemen, ben je vastgelopen of dreig je langdurig vast te lopen? Het hebben van structuur, activering of juist acceptatie kan dan helpen. Het kan gaan om (dreigende) langdurige psychische kwetsbaarheid zoals depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsstoornis en/of verslaving waardoor je langere tijd niet meer mee kunt doen op je werk, je opleiding of in je sociale leven.

Ook studenten die vastlopen of dreigen vast te lopen zijn van harte welkom op de Hoge Born.

Heb je behandeling nodig voor je psychiatrische kwetsbaarheid lees hier verder. Heb je hulp nodig bij je kwetsbaarheid door je verslaving lees hier verder.

Kijk ook eens bij

Beschermd wonen of begeleid zelfstandig wonen
Heb je maken met een psychische kwetsbaarheid en/of een verslaving en ben je op zoek naar een beschermde woonvorm dan kan dat op onze locatie Lievegoed de Kraal in Kockengen. Wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? Dan kan dat in Driebergen, Zeist, Bilthoven en omgeving. Wij bieden ook jobcoaching en baanbegeleiding. Lees hier meer over Lievegoed Wonen in de wijk.

Behandeling en wonen LVB+
Op onze locatie Lievegoed de Hoge Born in Wageningen bieden wij woonbegeleiding en behandeling voor mensen die naast hun psychische problemen en/of verslaving ook een licht verstandelijke beperking hebben. Lees verder op Lievegoed de Hoge Born Wonen.

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed de Hoge Born
Bornsesteeg 87
6708 PD Wageningen

Voor behandeling GGZ (psychiatrie en/of verslaving) heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Zij kunnen verwijzen via ZorgDomein.

Voor wonen en dagbesteding kunnen wij je adviseren over het aanvragen van de juiste indicatie.