Home K Locaties K Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting

Welkom bij Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting

Een caring community voor behandeling psychiatrie en/of verslaving, voor werk en dagbesteding

Op een groene plek aan de rand van Haarlem kun je bij Lievegoed de Borgstichting terecht voor begeleiding en behandeling voor psychiatrische problemen en/of verslaving.

We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een Caring Community. Dat vergroot je veerkracht, waardoor je je leven beter aan kunt.

Behandeling psychiatrische en/of verslavingsproblematiek

Als je te maken hebt met psychische kwetsbaarheid of problemen met je verslaving dan kan een van de behandelaren worden ingezet om jou te behandelen zodat je weer mee kan doen. Afhankelijk van jouw vraag en situatie kijken we wat het beste past: een individuele behandeling en/of een groepsbehandeling of een dagbehandeling.

Werk en dagbesteding

Voor zinvol werk en dagbesteding is Lievegoed de Borgstichting een bruisende plek waar deelnemers en vrijwilligers graag naar toe komen. Er is een keuken en er zijn diverse werkplaatsen waar een deel van de deelnemers werkt. Ook is er altijd genoeg te doen bij de boodschappendienst en de klusdienst. Iedereen doet regelmatig mee met het koken van maaltijden en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimte. Zo draagt iedereen wat bij aan alles wat er moet gebeuren. Wij geloven dat werk gezondmakend is. Je doet weer arbeidsritme op en werkt zo toe naar je volgende stap.

Kom gerust een kijkje nemen op deze bruisende plek Haarlem, je bent van harte welkom!

Voor wie

Heb je wat langer problemen, ben je vastgelopen of dreig je langdurig vast te lopen? Het hebben van structuur, activering of juist acceptatie kan dan helpen. Het kan gaan om (dreigende) langdurige psychische kwetsbaarheid zoals depressie, angst, trauma en persoonlijkheidsstoornis en/of verslaving waardoor je langere tijd niet meer mee kunt doen op je werk, je opleiding of in je sociale leven.

Heb je behandeling nodig voor je psychiatrische kwetsbaarheid lees hier verder. Heb je hulp nodig bij je kwetsbaarheid door je verslaving lees hier verder.

Kijk ook eens bij

Ben je op zoek naar een beschermde woonvorm of wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? Dan kan dat in Haarlem op onze flat aan de Laan van Berlijn of in de wijk. Lees hier meer over Lievegoed Beschermd Wonen Haarlem, Laan van Berlijn.

Meer weten of aanmelden?

Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting
Vuurtonstraat 1a
2034 KL Haarlem

Voor behandeling GGZ (psychiatrie en/of verslaving) heb je een verwijzing van je huisarts nodig. Zij kunnen verwijzen via ZorgDomein.

Voor wonen en dagbesteding kunnen wij je adviseren over het aanvragen van de juiste indicatie.