Lievegoed GGZ Bilthoven, de Biltse Born

Welkom bij Lievegoed GGZ Bilthoven, de Biltse Born voor behandeling GGZ, werk en dagbesteding. Op het Berg en Bosch terrein, midden in het groen in Bilthoven kun je bij Lievegoed terecht voor begeleiding en behandeling voor psychiatrische problemen en/of verslaving. We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Samen vormen wij een Caring Community. Dat vergroot je veerkracht, waardoor je je leven beter aan kunt. Kom gerust een kijkje nemen op deze fijne plek in Bilthoven, je bent van harte welkom!

Lievegoed GGZ Bilthoven, de Biltse Born

Professor Bronkhorstlaan 24
3723 MB Bilthoven

Aanmelden

Je bent meer dan je denkt

Wij zien ieder mens uitdrukkelijk als meer dan zijn of haar probleem. We kijken samen met jou naar de gezonde kanten, naar jouw talenten en mogelijkheden. Naar wat jij  kan en wil ontwikkelen. Samen maken we het helder en gaan we gedrag en vastzittende patronen veranderen. Met een persoonlijke benadering in een harmonieuze omgeving. Met ruimte voor zingeving en creativiteit. Met een afwisseling van activiteit en rust.

Lievegoed GGZ Bilthoven, de Hoge Born is zo’n plek waar we de handen uit de mouwen steken en werken aan eigen kracht, positieve gezondheid en herstel. Waar gewerkt wordt met hoofd, hart en handen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen, er minder prikkels zijn, je kan herstellen en waar ruimte is voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën.

 

GGZ - Wat bieden wij?


Lievegoed GGZ Bilthoven

Je kunt bij Lievegoed GGZ Bilthoven terecht voor de volgende behandelingen:

 • Groepsbehandeling
 • Detox en terugvalpreventie
 • Dagbehandeling Structuur 12 weken
 • Dagbehandeling Acceptatie 12 weken
 • Individuele behandeling

Lees hier meer over de behandelingen bij Lievegoed

Je kunt bij Lievegoed GGZ Bilthoven terecht voor de volgende therapieën:

 • Kunstzinnige therapie en muziektherapie
 • Biografie
 • Euritmie
 • Uitwendige therapie

Lees hier meer over de therapieën bij Lievegoed


Werk en dagbesteding

Voor zinvol werk en dagbesteding is Lievegoed GGZ Bilthoven een fijne plek waar deelnemers graag naar toe komen. Er is een mooie tuin met een grote kas, en professionele keuken en er zijn diverse werkplaatsen waar je aan de slag kunt. Ook is er altijd genoeg te doen bij de boodschappendienst en de klussendienst. We helpen met het koken van maaltijden en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimte. Wij geloven dat werk gezond makend is. Je doet weer arbeidsritme op en werkt zo toe naar je volgende stap.

Behandeling en wonen LVB+

Op onze locatie Lievegoed de Pauw in Bilthoven bieden wij gespecialiseerde woonbegeleiding en (ambulante) behandeling voor mensen die naast hun psychische problemen en/of verslaving ook een licht verstandelijke beperking hebben. Lees hier meer over Lievegoed de Pauw.

 

Voor wie

Lievegoed heeft zich gespecialiseerd in behandelingen voor mensen die al langer problemen hebben, vastlopen of langdurig dreigen vast te lopen in hun leven en behoefte hebben aan structuur, activering of juist acceptatie. Daarnaast heeft Lievegoed ruime ervaring met verslavingszorg en zijn we gespecialiseerd in het behandelen van geestelijke gezondheidsproblemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Je kunt terecht bij Lievegoed GGZ Wageningen voor behandelingen en voor werk en dagbesteding als je te maken hebt met:

 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid zoals depressie, angst, trauma en persoonlijksheidsstoornis etc. waardoor je al langer dan een half jaar niet meer mee kunt doen op je werk, opleiding, sociale leven etc. Onze behandelingen richten zich dan op versterken van jouw eigen kracht en het voorkomen van langdurig uitval.
 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid langer dan een half jaar in combinatie met andere problemen zoals een verslaving.
 • Een langdurige psychische kwetsbaarheid (al dan niet gecombineerd met andere problemen zoals verslaving) waardoor je al langer dan 2 jaar onvoldoende in staat bent om mee te doen.
 • Een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problematiek en/of verslaving.

Voor behandeling GGZ heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Voor werk en dagbesteding of wonen kun je worden doorverwezen door het wijkteam van de gemeente. Je hebt een Wmo-beschikking via het Wmo-loket van je gemeente nodig of een Wlz-indicatie via www.CIZ.nl. We kunnen je ook helpen met het aanvragen daarvan. Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars.

 

Wil je aanmelden?

Meer informatie of wil je aanmelden?

Voor ambulante GGZ klik hier.

Voor Wlz- en Wmo-cliënten neem contact op met Lievegoed zorgbemiddeling:
zorgbemiddeling@lievegoed.nl
T (030) 2255502

WLZ - Voor wie/wat bieden wij?


Lievegoed de Pauw in Bilthoven heeft plek voor Wlz-cliënten

Op Lievegoed de Pauw op het Berg en Bosch terrein midden in het groen van Bilthoven kunnen cliënten terecht met met een Wlz-indicatie ZZP VG6 en VG7. Voor deze woonlocatie zijn we op zoek naar cliënten die voldoen aan de volgende specificaties:

 • LVB+
 • ASS, of een begeleidingsbehoefte aansluitend bij ASS
 • Psychiatrische problematieken en/of verslavingsproblematiek
 • Mee kunnen werken in de werkgebieden
 • Redelijk zelfstandig qua ADL (verbale aansturing)
 • Leeftijd tot 55 jaar bij aanname
 • Contra-indicatie: fysieke agressie gericht op anderen

Kleinschalig wonen in een rustige, groene omgeving in Bilthoven, dat is Lievegoed de Pauw. Als je naast een licht verstandelijke beperking ook te maken hebt met psychiatrische problematiek en/of een verslaving, kun je op Lievegoed de Pauw terecht voor gespecialiseerde woonbegeleiding (LVB+). Aanvullend hierop krijg je gespecialiseerde behandelingen die zijn afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden om je te ontwikkelen en je leefstijl aan te passen.

Of je nou bij ons komt wonen of komt voor de werkplaatsen in onze mooie tuin, onze keuken en ateliers of voor een behandeling voor je psychiatrische problematiek en/of verslaving, op Lievegoed de Pauw kun je leren je mentale gezondheid positief te beïnvloeden. Je kunt onderzoeken wat je nodig hebt om jouw wensen te verwezenlijken en wat je daarvoor zelf actief kunt ondernemen.

Meer informatie over Lievegoed de Pauw vind je hier.

Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere plek in Bilthoven, je bent van harte welkom!

Contactgegevens voor informatie of aanmelden

Lievegoed zorgbemiddeling
zorgbemiddeling@lievegoed.nl
T (030) 2255502
www.lievegoed.nl

Brochure Lievegoed GGZ Bilthoven, de Biltse Born (4,6 MB)