Lievegoed GGZ Bilthoven

Op onze locatie Lievegoed GGZ Bilthoven kun je terecht met psychiatrische problematiek, verslavingsproblematiek of een combinatie van deze twee. Lievegoed GGZ Bilthoven ligt in een rustige, groene omgeving op 3 km afstand van het dorp en station Bilthoven. We zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Lievegoed GGZ Bilthoven

Professor Bronkhorstlaan 24
3723 MB Bilthoven

Aanmelden
088 3571510 ma-vr van 08:00-12:00u

Ons aanbod

Opname

Je kunt bij ons terecht voor een kortdurende opname, om te stabiliseren. We behandelen uiteenlopende psychiatrische problemen en verslavingsproblematiek. Onze kliniek biedt ook zorg aan mensen met een combinatie van psychiatrie en verslaving. Vaak is een opname in de kliniek een voortraject voor andere behandelingen bij ons.  

Polikliniek en dagbehandeling

Je kunt ook naar ons toe komen voor een afspraak (poliklinisch) of voor één of enkele dagdelen per week. We werken vaak groepsgewijs, met een combinatie van gesprekken en kunstzinnige of lichaamsgerichte therapieën. Deze behandeling is geschikt voor mensen met psychiatrische en met verslavingsproblematiek.

Behandeldoelen

Opname

Soms is het nodig om eerst een pas op de plaats te maken voordat je aan de slag kunt. Ook dat kan bij ons. In deze periode:

  • voorkomen we dat je klachten erger worden
  • helpen we je motivatie te verhogen
  • verduidelijken we je vraag
  • bepalen we samen je doelstellingen
  • maken we je bekend met onze therapieën
  • word je lichamelijk sterker door te ontgiften van je verslaving (detox)

Polikliniek en dagbehandeling

Door het ervaren van gezonde activiteiten, het verkrijgen van inzicht en het opdoen van vaardigheden leer je het leven weer vorm te geven. Zodat je weer zelfstandig een weg in de maatschappij kunt vinden.

Er zijn verschillende behandelrichtingen mogelijk. Een kortdurende behandeling waarin we ons niet zozeer bezighouden met probleemgedrag of klachten in het verleden. We richten ons op oplossingen voor de toekomst en hoe we samen dit doel stap voor stap bereiken.

Er is ook een behandeling waarin het gaat om het (h)erkennen van oude patronen en gedragingen die leiden tot problemen. Via onder andere je biografie leer je oude patronen om te zetten naar nieuwe vaardigheden.

 

Hoe werken we

Opname

Je leeft en werkt in één van onze groepen, in een rustige en geborgen sfeer. We hebben een programma met een aantal vaste onderdelen als de dagopening, een wandeling, maaltijden en middagrust. Zo bieden we structuur en ritme. Elke week bespreek je je doelen. Je neemt deel aan de kunstzinnige therapie en euritmie, sport, themagesprekken en het verzorgen van huiskamer en tuin.  

Polikliniek en dagbehandeling 

Uit ervaring weten we dat het vaak helpt om je behandeling in groepsverband te volgen. Daarom werken wij veel met groepen. We hebben een divers aanbod, onder andere cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR en Seeking Safety. We combineren gesprekstherapieën meestal met non-verbale therapie, bijvoorbeeld euritmietherapie of muziektherapie.  

Behandelplan

We maken een behandelplan waarin we het doel en de passende therapieën vaststellen. Je hebt regelmatig een voortgangsgesprek hierover. Verpleegkundigen en therapeuten bieden begeleiding en geven advies. Zo nodig schrijft onze psychiater je medicatie voor.

Behandelduur

Opname

Wij streven naar een zo kort mogelijke opname, waarin je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid houdt. Een opname kan tot maximaal 4 weken duren.

Polikliniek en dagbehandeling

Afhankelijk van je behandelplan duurt de behandeling 6 tot maximaal 42 weken. Je komt in de eerste fase één of meer keren per week. We bouwen dat vervolgens af naar een rustiger tempo.

Lievegoed Kliniek in beeld