Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting

Welkom bij Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting. voor behandeling GGZ, werk en dagbesteding. Op een groene plek aan de rand van Haarlem kun je bij Lievegoed De Borgstichting terecht voor begeleiding en behandeling voor psychiatrische problemen en/of verslaving. We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een Caring Community. Dat vergroot je veerkracht, waardoor je je leven beter aan kunt. Kom gerust een kijkje nemen op deze bruisende plek Haarlem, je bent van harte welkom!

Lievegoed GGZ Haarlem, De Borgstichting

Vuurtonstraat 1a
2034 KL Haarlem

Aanmelden

Je bent meer dan je denkt

Wij zien ieder mens uitdrukkelijk als meer dan zijn of haar probleem. We kijken samen met jou naar de gezonde kanten, naar jouw talenten en mogelijkheden. Naar wat jij  kan en wil ontwikkelen. Samen maken we het helder en gaan we gedrag en vastzittende patronen veranderen. Met een persoonlijke benadering in een harmonieuze omgeving. Met ruimte voor zingeving en creativiteit. Met een afwisseling van activiteit en rust.

Lievegoed de Borgstichting in Haarlem is zo’n plek waar we de handen uit de mouwen steken en werken aan eigen kracht, positieve gezondheid en herstel. Waar gewerkt wordt met hoofd, hart en handen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen, er minder prikkels zijn, je kan herstellen en waar ruimte is voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën.

Wat bieden wij


Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting

Je kunt bij Lievegoed GGZ Haarlem terecht voor de volgende behandelingen:

 • Groepsbehandeling
 • Detox en terugvalpreventie
 • Dagbehandeling Structuur 12 weken
 • Dagbehandeling Acceptatie 12 weken
 • Individuele behandeling

Lees hier meer over de behandelingen bij Lievegoed

Je kunt bij Lievegoed GGZ Bilthoven terecht voor de volgende therapieën:

 • Kunstzinnige therapie
 • Biografie
 • Euritmie
 • Uitwendige therapie

Lees hier meer over de therapieën bij Lievegoed


Werk en dagbesteding

Voor zinvol werk en dagbesteding is Lievegoed de Borgstichting een bruisende plek waar deelnemers en vrijwilligers graag naartoe komen. Er is een keuken en er zijn diverse werkplaatsen waar een deel van de deelnemers werkt. Ook is er altijd genoeg te doen bij de boodschappendienst en de klusdienst. Iedereen helpt regelmatig mee met het koken van maaltijden en het schoonhouden van de gemeenschappelijke ruimte. Zo draagt iedereen wat bij aan alles wat er moet gebeuren. Wij geloven dat werk gezondmakend is. Je doet weer arbeidsritme op en werkt zo toe naar je volgende stap.

Beschermd wonen of begeleid zelfstandig wonen

Ben je op zoek naar een beschermede woonvorm of wil jij graag zelfstandig wonen, maar kun je daarbij nog wel wat hulp gebruiken? Dan kan dat in Haarlem op onze flat aan de Laan van Berlijn of in de wijk. Lees meer over Lievegoed Beschermd wonen, Laan van Berlijn.

Voor wie

Lievegoed heeft zich gespecialiseerd in behandelingen voor mensen die al langer problemen hebben, vastlopen of langdurig dreigen vast te lopen in hun leven en behoefte hebben aan structuur, activering of juist acceptatie. Daarnaast heeft Lievegoed ruime ervaring met verslavingszorg en zijn we gespecialiseerd in het behandelen van geestelijke gezondheidsproblemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Je kunt terecht bij Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting voor behandelingen en voor werk en dagbesteding als je te maken hebt met:

 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid zoals depressie, angst, trauma en persoonlijksheidsstoornis etc. waardoor je al langer dan een half jaar niet meer mee kunt doen op je werk, opleiding, sociale leven etc. Onze behandelingen richten zich dan op versterken van jouw eigen kracht en het voorkomen van langdurig uitval.
 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid langer dan een half jaar in combinatie met andere problemen zoals een verslaving.
 • Een langdurige psychische kwetsbaarheid (al dan niet gecombineerd met andere problemen zoals verslaving) waardoor je al langer dan 2 jaar onvoldoende in staat bent om mee te doen.
 • Een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problematiek en/of verslaving.

Voor behandeling GGZ heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Voor werk en dagbesteding of wonen kun je worden doorverwezen door het wijkteam van de gemeente. Je hebt een Wmo-beschikking via het Wmo-loket van je gemeente nodig of een Wlz-indicatie via www.CIZ.nl. We kunnen je ook helpen met het aanvragen daarvan. Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars.

Ben je verwijzer?

Verwijzen kan via ZorgDomein. Geen ZorgDomein? Vul dan het verwijsformulier in op onze website.

Brochure Lievegoed GGZ Haarlem, de Borgstichting (4,8 MB)