Lievegoed ambulante begeleiding

Lievegoed biedt ambulante begeleiding aan mensen die te maken hebben met een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Deze ondersteuning richt zich op volwassenen (18 jaar en ouder) die zelfstandig (gaan) wonen en beperkt zelfredzaam zijn. Deze hulp wordt geboden in de gemeentes Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, de Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Ambulante begeleiding

Arnhemsebovenweg 285 C
3971 MH Driebergen

Aanmelden

Voor wie

Lievegoed biedt ambulante begeleiding aan mensen met een Wmo-indicatie die te maken hebben met een verstandelijke beperking, autisme, psychiatrische en/of verslavingsproblematiek. Deze ondersteuning richt zich op volwassenen (18 jaar en ouder) die zelfstandig (gaan) wonen en beperkt zelfredzaam zijn. Deze hulp wordt geboden in de gemeentes Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, de Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Ons aanbod

 

Ambulante begeleiding richt zich op één of meerdere levensgebieden:

  • Wonen en het voeren van een huishouden
  • Werk en activering
  • Financiën, administratie en lichte schuldenproblematiek
  • Geestelijke gezondheid, omgaan met problematiek
  • Zingeving
  • Stimulering en aanpassing op leefstijl
  • Verslaving, omgaan met problematiek en middelengebruik
  • Sociale contacten, steunbronnen en relaties
  • Vinden van een voor jou zinvolledag- en/of vrijetijdsbesteding

Hoe werken we

 

Geen vraag of probleem is ons vreemd. Ieder mens kan immers te maken krijgen met problemen.

We kunnen met je werken aan oplossingsgerichte ontwikkeling, aan accepteren van kwetsbaarheden en ontdekken van de mogelijkheden die je hebt. Of we werken samen aan het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Afhankelijk van de hulpvraag werken wij nauw samen met andere betrokkenen zoals onder andere gemeente, bewindsvoering en behandelaren. Begeleiders van Lievegoed richten zich niet alleen op jouw probleem, maar vinden het net zo belangrijk om jou als mens te zien. Je bent tenslotte meer dan je denkt.

 Lees meer over onze visie op zorg

 

Praktische informatie

Ondersteuning aanvragen 

Als u gebruik wilt maken van onze ondersteuning dan heb je een Wmo-indicatie nodig van je desbetreffende gemeente. Onze zorgbemiddeling kan je hierover informeren.

Meer informatie of aanmelding

Heb je nog vragen over een beschikking of wil je je aanmelden, neem contact op met onze afdeling zorgbemiddeling via tel. (030) 2255502 of mail naar zorgbemiddeling@lievegoed.nl