Maatschappelijke Ondersteuning in Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Zeist

Maatschappelijke Ondersteuning thuis biedt ondersteuning aan huis bij volwassenen die dit nodig hebben op basis van een WMO indicatie. We richten ons op het ondersteunen van een zo zelfstandig mogelijk leven.

Maatschappelijke Ondersteuning

Arnhemsebovenweg 285 C
3971 MH Driebergen

Aanmelden

Voor wie

Maatschappelijke Ondersteuning thuis biedt volwassenen in Wijk bij Duurstede, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt en Zeist ondersteuning aan huis. Zowel cliënten met een verstandelijke beperking, als cliënten met een verslaving of psychische problematiek komen in aanmerking voor de ondersteuning.

Voorwaarde is dat de cliënt een WMO indicatie heeft.

Aanbod

 

Zelfstandig begeleid wonen

Onze cliënten wonen zelfstandig, in een eigen woning, verspreid over de Utrechtse Heuvelrug en Zeist. Onze ondersteuning is afgestemd op de hulpvraag van de cliënt.

Op dinsdagavond is er in Zeist de mogelijkheid om deel te nemen aan het eetcafé; dit is een  ontmoetingspunt waar onze cliënten aan deel kunnen nemen. Het eetcafé wordt begeleid door een van de begeleiders. Tijdens het eetcafé is er de mogelijkheid tot ontmoeting onder het genot van een simpele maaltijd tegen een kleine vergoeding.

Een zelfde mogelijkheid is er op donderdagavond in Driebergen.

Hoe werken we

 

Begeleiding

Iedere cliënt heeft een persoonlijk begeleider die op vaste dagen en tijden aanwezig is. Samen stellen we een begeleidingsplan op. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag wordt het begeleidingsplan eens per 3 maanden of eens per jaar geëvalueerd en zo nodig bijgesteld. De begeleider is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en draagt zorg voor de continuïteit en coördinatie van de begeleidingsvraag.

Ontmoeting

Op dinsdagavond is er, in Zeist, de mogelijkheid om deel te nemen aan het eetcafé. Het eetcafé wordt begeleid door een van de begeleiders. Tijdens het eetcafé is er de mogelijkheid tot ontmoeting onder het genot van een simpele maaltijd tegen een kleine vergoeding.

Een zelfde mogelijkheid is er op donderdagavond in Driebergen. Mocht je geïnteresseerd zijn om deze te bezoeken vraag dan de informatie op bij je begeleider.

 Lees meer over onze visie op zorg

 

Praktische informatie

Aanmelden 

Om in aanmerking te komen voor wonen met begleiding is een beschikking van de gemeente nodig. Voor meer informatie over een beschikking neem je contact op met de gemeente. 

Meer informatie en kennismaken

Heb je nog vragen over een beschikking of wil je je aanmelden neem contact op met de afdeling Zorgbemiddeling: 030-22 55 502. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek

Voeding

Cliënten zorgen zelf voor hun maaltijden. Bij deelname aan eetcafés wordt een financiële bijdrage gevraagd van de cliënt. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van seizoensproducten van biologisch-dynamische kwaliteit.