Voorstelling 'Lastige Ouders'

17 april 2018 Afgelopen zaterdag (14 april) organiseerde de lokale cliëntenraad Salvia (cluster 3) een geslaagde middag voor verwanten, medewerkers en vrijwilligers van Salvia en Magenta. Tijdens deze middag werd het toneelstuk "Lastige ouders" getoond. Het indrukwekkend en tevens prikkelend toneelstuk werd gevolgd door een boeiende paneldiscussie over het thema partnerschap.


Voor degenen die het toneelstuk nog niet hebben gezien kan ik deze van harte aanbevelen! Zie link trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=kufzZ5nOTKc


Kijk op partnerschap

Eén van de toneelspelers en tevens moeder van een zoon met een ernstige beperking, nam o.a. deel aan de paneldiscussie. Naast haar namen een begeleider op Lucia, een persoonlijk begeleider op Ceder, een broer van een cliënt, een moeder van een cliënt en ondergetekende deel aan het panel. Concreet is afgesproken dat het onderwerp partnerschap gezamenlijk verder wordt uitgewerkt; wat is onze visie op partnerschap en hoe geven we daar op een goede manier met elkaar invulling aan? Het panel werd voorgezeten door de moeder van een cliënt die in het verleden op Salvia woonde en nog altijd actief betrokken is bij de locatie door haar lidmaatschap van Stichting Teunisbloem.

De middag werd financieel ondersteund door Stichting Teunisbloem en Lievegoed. De bijeenkomst werd bezocht door ruim 50 personen en is voor herhaling vatbaar.

Met dank aan de lokale cliëntenraad Salvia voor de goede organisatie en dit mooie initiatief!

Jolanda Hogenbirk,
Clustermanager