Onze zorg voor kinderen

Ieder kind zien wij als een mens met talenten en capaciteiten. In de zorg en begeleiding zoeken wij steeds naar de volgende stap in ieders ontwikkeling, passend bij de leeftijd en de mogelijkheden. Wij geven veel aandacht aan de sociale omgeving en het lichamelijk welzijn. Met elkaar werken we aan een harmonieuze omgeving waarin we de seizoenen volgen en we onze jaarfeesten vieren. In het ritme van de dag staan contact met de natuur en kunstzinnige activiteiten centraal.

Onze visie op zorg voor kinderen

Bij de begeleiding en behandeling staat de individuele ontwikkelingsvraag centraal. Ieder mens, ook een kind met een beperking, kent eigen groeimogelijkheden. Wij richten ons speciaal op het versterken van het gezonde. Wij laten ons inspireren door de antroposofie en werken vanuit de heilpedagogie. Dat betekent dat we naast het fysieke aandacht hebben voor de ziel en de geest en de samenhang tussen de mens, de aarde en de geestelijke wereld. We hebben die inspiratie vertaald naar de dagelijkse praktijk van zorg en dienstverlening voor mensen met een beperking.

Lees meer over onze visie op zorg voor kinderen

Individuele begeleiding thuis, op school of peuterspeelzaal

Kinderen wonen het liefst thuis, samen met hun ouders, broers en zusjes. Dat geldt ook voor kinderen met een verstandelijke beperking. Met die speciale, extra zorg en aandacht die uw kind nodig heeft kunnen we helpen. Bij u thuis, op school, of op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Ook bieden we gespecialiseerde gezinsbegeleiding aan ouders.

Amsterdam, Joriskring

Den Haag, Proteus

Rotterdam, Proteus

Kinderdagcentra

Uw kind heeft een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of meervoudige beperking. Een reguliere basisschool of kinderdagcentrum is vaak geen optie. Kom dan eens kijken bij een van onze kinderdagcentra. 

Amsterdam, Joriskring

Den Haag, Marjatta

Rotterdam, Bride

Rotterdam, Huize Thomas

Logeren en wonen

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking kunnen bij ons komen logeren of tijdelijk wonen. Als uw kind af en toe ergens anders kan slapen en verblijven in een fijne, huiselijke omgeving, geeft dat vaak ruimte waardoor uw kind langer thuis kan wonen. Maar het kan ook een opstap zijn om aan een nieuwe woonplek te wennen.

Amsterdam, Joriskring

Ambachtelijk leren voor jongeren

Ambachtelijk leren weven of houtbewerken.  Dat is niet alleen leuk om te doen, maar geeft ook zelfvertrouwen, concentratievermogen en verbeterde motoriek.
We werken in kleine groepen waardoor ook sociale vaardigheden worden ontwikkeld.

Amsterdam, Joriskring

Den Haag, Marjatta

Rotterdam, Huize Thomas

Rotterdam Dagcentrum Helias