Hoe complex
je probleem
ook is, samen
komen we er uit.

Onze visie in 1 minuut

of lees de visie van Lievegoed

Verslavingszorg

Goed dat je hulp zoekt voor je alcohol- of druggebruik! Daarmee heb je een eerste belangrijke stap gezet. Wij helpen je graag bij de stappen die je vanaf nu kunt zetten om je een nieuwe, gezonde leefstijl eigen te maken. Jouw vermogen om zelf problemen op te lossen is veel groter dan je meestal denkt! Ook al dacht je altijd dat je ook zonder kon, inmiddels weet je dat er echt iets moet gebeuren. Om te voorkomen dat je je werk of relatie kwijtraakt. Om ongelukken voor te zijn. Of omdat je niet verder wilt met dit ‘geheim’ en alle uitvluchten daaromheen. Om welke reden dan ook: de behandeling van jouw verslaving stemmen we af op jouw vragen en situatie. We gaan samen op zoek naar de achterliggende problemen die jouw gebruik in stand houden. Ook leer je praktische vaardigheden om risicovolle situaties en dreigende terugval te kunnen voorkomen. Zo doe je nieuwe ervaringen en inzichten op, waardoor je weer grip krijgt op je middelengebruik of clean kunt blijven. We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een Caring Community. Zo vergroot je je veerkracht en kun je je leven beter vormgeven zoals jij dat graag wilt.

Aanmelden en meer informatie:

Klik op de 'Aanmelden' knop

Aanmelden

Behandeling in de buurt

Vind een zorglocatie bij jou in de buurt.

Verwijzers

Bekijk of download hier onze brochure:

Brochure Lievegoed GGZ ambulant (4,8 MB)

Wat bieden wij

Behandelingen (ambulant)

Wij bieden je bij Lievegoed ambulante GGZ de volgende mogelijkheden:

* Ambulante behandeling voor depressie, angst, trauma en
   persoonlijkheidsstoornis

* Ambulante detox en ambulante behandeling voor
   verslaving aan alcohol, drugs en middelgebruik

* Combinatie van psychische problemen en verslaving

* Combinatie van licht verstandelijke beperking en 
   bijkomende complexe psychiatrische problematiek 
   en/of verslaving (LVB+)

* Therapie

Lees meer over behandelingen bij Lievegoed

Lees meer over therapieën bij Lievegoed

 
Werk en dagbesteding

Naast behandelingen biedt Lievegoed ook werk en dagbesteding op onze locaties in Bilthoven, Haarlem, Kockengen en Wageningen. 


Beschermd en begeleid zelfstandig wonen

Bij Lievegoed kan je ook beschermd en begeleid zelfstandig wonen op onze locaties Lievegoed Beschermd Wonen Haarlem, Laan van Berlijn en Lievegoed Beschermd Wonen Kockengen, de Kraal.

Locaties