Lievegoed Smaragd NAH Wonen

Kleinschalige woonlocatie met gespecialiseerde zorg voor volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en/of lichamelijke beperking. Je woont zelfstandig in een eigen appartement of kamer, met begeleiding die altijd in de buurt is.

Smaragd

Westbroekstraat 30-32, 1107 KB Amsterdam, tel. (020) 6915229
Arenpalmstraat 9, 1104 DB Amsterdam, tel. (020) 4164495

Aanmelden

Voor wie

Smaragd biedt woonbegeleiding aan cliënten met een LG indicatie (vanaf LG 2).

Wanneer er sprake is van veel verpleegkundige zorg zal voorafgaand aan intake/opname uitgebreid onderzocht worden of Smaragd de benodigde zorg kan bieden.

Begeleiding/behandeling

We bieden een begeleidingsklimaat waarbij een huiselijke sfeer centraal staat. We nodigen de cliënten uit om deel te nemen aan gezamenlijke eet-, koffie- en theemomenten en bieden hiermee ook structuur en voorspelbaarheid in de dag. Binnen de domeinen persoonlijke verzorging, zorg voor de woonomgeving, werk en vrije tijd kijken we samen met de cliënt wat hij of zij zelf kan en waarbij ondersteuning nodig is. We maken eerst een professionele inschatting van de werkelijke mogelijkheden van de cliënt, omdat niet iedere cliënt een realistisch beeld heeft van zijn of haar eigen kunnen. Het ervaren van een gevoel van zingeving en autonomie bij iedere cliënt is wel ons doel.

Smaragd biedt begeleiding bij het wonen en heeft geen behandel-erkenning. Dit betekent dat alle behandeling (denk aan huisartsenzorg, fysio- ergotherapie, psychologische ondersteuning ed.) via de reguliere zorgverzekeringswet loopt en extern geregeld wordt. Wel zijn er samenwerkingsverbanden met verschillende behandelaren zodat de lijnen om een en ander in gang te zetten zo kort mogelijk zijn.

Dagbesteding

Op beide locaties van Smaragd wordt op verschillende dagen dagbesteding op maat aangeboden. Activiteiten worden in samenspraak met de cliënten georganiseerd.

Het is ook mogelijk om extern dagbesteding af te nemen bij andere organisaties. Met vervoer worden cliënten dan op afgesproken dagen van en naar dagbesteding gebracht.

Cliënt en persoonlijk begeleider kijken samen welke vorm en plek van dagbesteding het best passend is.

Logeren

Naast de verblijfsplaatsen is er op beide locaties één logeerplek beschikbaar. Het is mogelijk om hier gebruik van te maken voor een korte periode van enke dagen of een weekend of voor een iets langere periode van enkele weken. 

Over de woning

Je woont in een een- of tweekamerappartement, rolstoelvriendelijk en met eigen douche en wc. Dat richt je zelf in, zoals jij dat wil. er is Wifi aanwezig, een tv-abonnement sluit je zelf af.

Wij zorgen voor algemene aangepaste hulpmiddelen, zoals een tillift. Keuken en wasruimte zijn gemeenschappelijk. Er is een gezamenlijke tuin en gemeenschappelijke woonkamer.

Smaragd bestaat uit twee kleinschalige woonlocaties. Er zijn 24 eenkamerappartementen op de Westbroekstraat en 16 tweekamerappartementen op de Arenpalmstraat.

Beide woonlocaties liggen in een woonwijk, goed bereikbaar en dichtbij voorzieningen als huisarts, fysiotherapeut en winkels.

Wachtlijst/wachttijden

Smaragd kent over het algemeen een korte wachtlijst; soms is echter plaatsing op korte termijn mogelijk. Neem contact op met zorgbemiddeling voor de actuele stand van zaken, dit kan via e-mail naar zorgbemiddeling@lievegoed.nl of telefonisch via (030) 2255502.

Bereikbaarheid/Contact

Lievegoed Smaragd bestaat uit twee woningen. Daar wonen volwassenen met een lichamelijke beperking of NAH (niet aangeboren hersenletsel).

Je kunt bij Lievegoed Smaragd wonen in je eigen kamer. Op adres Westbroekstraat zijn 24 plekken, op de Arenpalmstraat zijn 16 plekken. Wonen bij ons kan voor langere tijd, met 24uurs begeleiding.

Adressen

Smaragd - Woonvorm Amsterdam
Westbroekstraat 30-32
1107 KB Amsterdam
Tel. (020) 6915229

Smaragd - Laag Koningshoef
Arenpalmstraat 9
1104 DB Amsterdam
Tel. (020) 4164495