Onze visie

Samen nieuwe invulling geven aan antroposofische zorg; de weg naar het ontwikkelen en versterken van eigen kracht en gezondheid.

We onderscheiden ons door méér aspecten van de mens te betrekken in onze zorg en dienstverlening. Naast de problemen hebben we aandacht voor gezonde kanten en voor het beïnvloeden van onbewuste processen. Dat doen we middels onze antroposofische non-verbale therapieën, zoals muziektherapie, euritmie of biografiegroepen. Of middels het therapeutisch werken in diverse werkgebieden.

 

Verstandelijke beperking

Wij ontwikkelen sterke punten en verborgen talenten. We stimuleren sociale vaardigheden. Wij hebben veel aandacht voor ontmoeting met andere mensen en het organiseren van gemeenschappelijke activiteiten. Wij bieden structuur in een warme, zorgzame omgeving. En we doen meer. Zinvol werk, toneel, muziek en kunst. Lees meer onze visie op zorg voor kinderen en voor volwassenen.

 

Psychiatrie en verslavingszorg

Een depressie of een verslaving, samen maken we het helder en gaan we gedrag en vastzittende patronen veranderen. Wij zijn er voor iedereen die meerdere problemen op verschillende leefgebieden wil aanpakken. Daarbij werken we met erkende behandelingen voor meervoudige problemen. Lees hier meer over onze visie op psychiatrie en verslavingszorg.

 

De praktijk van alle dag

Onze aanpak maakt dat in de dagelijkse praktijk veel er anders uitziet en als anders wordt beleefd. Bijvoorbeeld:

  • het ritme in de dag en de jaarindeling;
  • de aandacht voor details in materiaalgebruik en kleurstelling;
  • esthetisch verantwoorde meubelen, kunstzinnige vormgeving;
  • het gebruik van muziek en de jaarfeesten met toneel en muziekuitvoeringen waar cliënten en medewerkers aan mee kunnen doen;
  • de vormgeving van ruimtes en gebouwen;
  • de woonvoorzieningen en dagcentra, waar kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking terecht kunnen;
  • de klinische en ambulante voorzieningen voor de GGZ;
  • de verantwoorde producten die cliënten maken in de dagbesteding centra;
  • het gebruik van zoveel mogelijk biologische voeding.

Het zijn deze methodieken die onze instelling voor antroposofisch geïnspireerde zorg zijn specifieke karakter en atmosfeer geven. Wij onderscheiden ons door onze benadering vanuit een meer omvattend behandel- en ontwikkelingsperspectief.