Onze therapieën

Met hoofd, hart en handen. We gaan ervan uit dat praten niet de enige manier is om van je probleem af te komen. Daarom bieden we je een combinatie van therapeutische gesprekken en antroposofische zorgmodules aan om bij je gevoel en bepaalde blokkades te komen. Bijvoorbeeld door kunstzinnige therapie, uitwendige therapie, of arbeidstherapie (waarbij je ambachtelijk aan de slag gaat). Zo werk je met hoofd, hart en handen aan je eigen ontwikkeling en een gezond en zinvol leven.

Kunstzinnige therapie

Deze antroposofische therapieën bieden we zowel in groepsverband als individueel aan. Door middel van tekenen, boetseren en houtbewerking doe je ervaringen op die je helpen bij je behandeldoelen. Je merkt bijvoorbeeld dat je ontspant, dat je inzicht krijgt in je eigen scheppende kracht of dat het je helpt bij verwerking.

Biografie

Als je deelneemt aan de biografiegroep, groeit je zelfbewustzijn. We hebben het over de vragen wie ben je, waar kom je vandaan en waar wil je heen. Door jezelf te aanvaarden kun je hier je eigen antwoorden op vinden. Je leert in vrijheid keuzes maken en richting te geven aan je leven. In de groep luister je naar elkaars verhalen en door vragen te stellen help je elkaar verder.

Uitwendige therapie

Uitwendige therapie maakt gebruik van etherische of plantenolie, een kruidenaftreksel of een minerale substantie. Er zijn verschillende uitwendige therapieën: ritmische inwrijving op het hele lichaam of een deel ervan; een therapeutisch bad met een olie of kruidenaftreksel; een kompres of wikkel met een doek gedrenkt in een kruidenaftreksel. 

Vragenlijsten

Als onderdeel van elke behandeling vragen we je op gezette tijden een vragenlijst in te vullen. Hiermee krijgen we een aanvullend beeld van hoe het gaat. We kunnen de behandeling tussentijds bijstellen en aan het eind evalueren op basis van onder andere deze gegevens.