Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born

Welkom bij Lievegoed GGZ de Hoge Born voor behandeling GGZ, werk en dagbesteding. Rust, natuur, werken op het land of op de boerderij, dat vind je bij Lievegoed GGZ Wageningen, op onze prachtige locatie de Hoge Born naast de universiteit aan de rand van Wageningen. Hier kun je terecht voor begeleiding en behandeling voor psychiatrische problemen en/of verslaving. We creëren een helende omgeving waarin jij de regie op je leven weer terugkrijgt, kan leren verbinding met anderen aan te gaan en kan uitzoeken wat voor jou belangrijk is. Je krijgt ondersteuning bij de vragen die je hebt. Van gelijken, familieleden, vrijwilligers en professionals. Samen vormen wij een Caring Community. Dat vergroot je veerkracht, waardoor je je leven beter aan kunt. Op Lievegoed locatie de Hoge Born Wonen hebben wij ook plaats voor 18 cliënten met een Wlz-indicatie. Kom gerust een kijkje nemen op deze bijzondere plek in Wageningen, je bent van harte welkom!

Lievegoed De Hoge Born

Bornsesteeg 87
6708 PD Wageningen

Aanmelden

Je bent meer dan je denkt

Wij zien ieder mens uitdrukkelijk als meer dan zijn of haar probleem. We kijken samen met jou naar de gezonde kanten, naar jouw talenten en mogelijkheden. Naar wat jij  kan en wil ontwikkelen. Samen maken we het helder en gaan we gedrag en vastzittende patronen veranderen. Met een persoonlijke benadering in een harmonieuze omgeving. Met ruimte voor zingeving en creativiteit. Met een afwisseling van activiteit en rust.

Lievegoed de Hoge Born in Wageningen is zo’n plek waar we de handen uit de mouwen steken en werken aan eigen kracht, positieve gezondheid en herstel. Waar gewerkt wordt met hoofd, hart en handen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen, er minder prikkels zijn, je kan herstellen en waar ruimte is voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën.

 

GGZ - Wat bieden wij


Lievegoed GGZ Wageningen, De Hoge Born

Je kunt bij Lievegoed de Hoge Born terecht voor de volgende behandelingen:

 • Groepsbehandeling
 • Detox en terugvalpreventie
 • Dagbehandeling Structuur 12 weken
 • Dagbehandeling Acceptatie 12 weken
 • Individuele behandeling

Lees hier meer over de behandelingen bij Lievegoed

Je kunt bij Lievegoed de Hoge Born terecht voor de volgende therapieën:

 • Kunstzinnige therapie
 • Biografie
 • Euritmie
 • Uitwendige therapie

Lees hier meer over de therapieën bij Lievegoed


Werk en dagbesteding

Voor zinvol werk en dagbesteding is Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born een fijne plek waar deelnemers graag naar toe komen. De Hoge Born is een prachtige boerderij met werkgebieden en werkplaatsen zoals de grote tuinderij en de boerenlandwinkel waar we prachtige biologische producten verkopen. Een mooie, groene omgeving waar je weer in contact kunt komen met de elementen en de seizoenen, er minder prikkels zijn, je kan herstellen en waar ruimte is voor nieuwe ontmoetingen, nieuwe energie en nieuwe ideeën. Wij geloven dat werk gezond makend is. Je doet weer arbeidsritme op en werkt zo toe naar je volgende stap.GGZ - Voor wie?

Lievegoed heeft zich gespecialiseerd in behandelingen voor mensen die al langer problemen hebben, vastlopen of langdurig dreigen vast te lopen in hun leven en behoefte hebben aan structuur, activering of juist acceptatie. Daarnaast heeft Lievegoed ruime ervaring met verslavingszorg en zijn we gespecialiseerd in het behandelen van geestelijke gezondheidsproblemen bij mensen met een licht verstandelijke beperking.

Lievegoed de Hoge Born is er ook voor studenten in Wageningen die dreigen vast te lopen in hun studie. We helpen je de draad weer op te pakken zodat je weer verder kunt.
  

Je kunt terecht bij Lievegoed GGZ Wageningen voor behandelingen en voor werk en dagbesteding als je te maken hebt met:

 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid zoals depressie, angst, trauma en persoonlijksheidsstoornis etc. waardoor je al langer dan een half jaar niet meer mee kunt doen op je werk, opleiding, sociale leven etc. Onze behandelingen richten zich dan op versterken van jouw eigen kracht en het voorkomen van langdurig uitval.
 • Een dreigend langdurige psychische kwetsbaarheid langer dan een half jaar in combinatie met andere problemen zoals een verslaving.
 • Een langdurige psychische kwetsbaarheid (al dan niet gecombineerd met andere problemen zoals verslaving) waardoor je al langer dan 2 jaar onvoldoende in staat bent om mee te doen.
 • Een licht verstandelijke beperking met bijkomende psychiatrische problematiek en/of verslaving.

Voor behandeling GGZ heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Voor werk en dagbesteding of wonen kun je worden doorverwezen door het wijkteam van de gemeente. Je hebt een Wmo-beschikking via het Wmo-loket van je gemeente nodig of een Wlz-indicatie via www.CIZ.nl. We kunnen je ook helpen met het aanvragen daarvan. Neem dan contact op met één van onze zorgbemiddelaars.

 

Wil je aanmelden?

Meer informatie of wil je aanmelden?

Voor ambulante GGZ kijk hier.

Voor Wlz- en Wmo-cliënten neem contact op met Lievegoed zorgbemiddeling:
E zorgbemiddeling@lievegoed.nl
T (030) 2255502

 

 

WLZ - Voor wie/wat bieden wij?


Lievegoed De Hoge Born in Wageningen heeft plek voor Wlz-cliënten

Op Lievegoed locatie de Hoge Born, een prachtige boerderij aan de rand van Wageningen, is ook plaats voor 18 cliënten met een Wlz-indicatie ZZP VG6 en VG7. Voor deze woonlocatie zijn we op zoek naar cliënten die voldoen aan de volgende specificaties:

 • LVB+
 • ASS, of een begeleidingsbehoefte aansluitend bij ASS
 • Psychiatrische problematieken en/of verslavingsproblematiek
 • Mee kunnen werken in de werkgebieden
 • Redelijk zelfstandig qua ADL (verbale aansturing)
 • Leeftijd tot 55 jaar bij aanname
 • Contra-indicatie: fysieke agressie gericht op anderen

De Hoge Born beschikt over 18 verblijfseenheden met per twee cliënten gedeelde sanitaire voorzieningen en er is per vijf cliënten een woonkeuken beschikbaar. Op de locatie is permanent 24-uurs begeleiding aanwezig.

Daar waar cliënten ambulante behandeling nodig hebben met betrekking tot hun psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek, biedt de locatie ook ambulante ggz waardoor een integraal aanbod beschikbaar is voor de cliënt.

Het unieke aan de Hoge Born is de landelijke setting, waarbij de werkgebieden op het omliggende terrein zijn. De werkgebieden die op de Hoge Born voor de cliënten beschikbaar zijn bestaan uit: tuin, winkel, techniek en huishouden.

Contactgegevens voor informatie of aanmelden

Lievegoed zorgbemiddeling
E zorgbemiddeling@lievegoed.nl
T (030) 2255502
W www.lievegoed.nl

 

Brochure Lievegoed GGZ Wageningen, de Hoge Born (4,7 MB)