Wonen bij De Pauw: IBIS en TOEKAN, Bilthoven

Kleinschalig wonen op een rustige plek. De Pauw Ibis en Toekan bieden een beschermde, vertrouwde en veilige leefomgeving. Er is 24-uurs zorg op maat, met diverse activiteiten voor bewoners. De Pauw IBIS, geopend 15 januari 2018, is een open woonlocatie voor 12 cliënten en staat op het prachtige terrein van Berg en Bosch in Bilthoven. De locatie wordt omringd door een grasveld en ligt ietwat verscholen tussen de bomen van het bos. De Pauw TOEKAN is een woonlocatie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek waarbij behandeling mogelijk is vanuit onze eigen Kliniek in Bilthoven.

De Pauw: Ibis en Toekan

Prof. Bronkhorstlaan 24 - gebouw 30
3723 MB Bilthoven

Meer informatie

Voor wie

 

De Pauw - Ibis

Ibis is een open woonlocatie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek waarbij intensieve behandeling niet direct nodig is. Binnen Ibis is er 24 uur per dag begeleiding waar de cliënt op terug kan vallen. De cliënten die binnen Ibis willen komen wonen dienen in bezit zijn van een zorgzwaartepakket 6 of 7. Als er nog behandeling nodig is dan wordt deze veelal geboden vanuit Lievegoed zelf.

De Pauw - Toekan

Toekan is een besloten woonlocatie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking met psychiatrische problematiek en/of verslavingsproblematiek waarbij behandeling mogelijk is vanuit onze eigen Kliniek in Bilthoven. Binnen Toekan is er 24 uur per dag begeleiding waar de cliënt op terug kan vallen. De cliënten die binnen Toekan willen komen wonen dienen in bezit te zijn van een zorgzwaartepakket 6 of 7.

Aanbod

 

De Pauw - Ibis 

Ibis is een open woonlocatie voor 12 cliënten, gevestigd op het prachtige terrein van Berg en Bosch in Bilthoven sinds 15 januari 2018. De locatie wordt omringd door een grasveld en ligt ietwat verscholen tussen de bomen van het bos. Vanuit de locatie is het vijf minuten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte en het centrum en station van Bilthoven is per fiets binnen zo'n 20 minuten bereikbaar. 

Ibis beschikt over twaalf kamers, allen voorzien van een eigen sanitaire ruimte met toilet en douche. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke woonkamers en een gezamenlijke keuken. 

De Pauw - Toekan

Toekan is een besloten woonlocatie voor 12 cliënten, gevestigd op het prachtige terrein van Berg en Bosch in Bilthoven. De locatie wordt omringd door een grasveld en ligt ietwat verscholen tussen de bomen van het bos. De beslotenheid van de locatie is alleen voor wie dit nodig heeft. Vanuit de locatie is het vijf minuten lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte en het centrum en station van Bilthoven is per fiets binnen zo'n 20 minuten bereikbaar. 

Toekan beschikt over twaalf kamers, allen voorzien van een eigen sanitaire ruimte met toilet en douche. Er is tevens een logeerkamer voor cliënten die tijdelijk een woonplek nodig hebben. Daarnaast zijn er twee gezamenlijke woonkamers en een gezamenlijke keuken. 

Algemeen

Vanuit onze antroposofische visie hechten wij grote waarde aan gemeenschapszin; zo worden de maaltijden bij voorkeur gezamenlijk genuttigd. Daarnaast is er ruimte om samen een spelletje te doen of een praatje te maken in de gezamenlijke woonkamers. De maaltijden worden ook aangeboden vanuit de antroposofische visie; alle maaltijden worden voornamelijk samengesteld uit biologische producten en er is afwisseling van vegetarische maaltijden en maaltijden bereid met biologisch vlees of vis.

Wij hechten waarde aan een helende omgeving, onze gezamenlijke woonkamers zijn zodanig ingericht dat er rust heerst en worden als warm en uitnodigend ervaren voor een ieder.

Hoe werken we

 

Begeleiding

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en in de nacht is er een slaapdienst waar de cliënt op terug kan vallen. De begeleiders maken gebruik van een domotica systeem; de cliënt kan vanuit zijn of haar kamer de begeleider oproepen mocht de cliënt niet in staat zijn de begeleider zelf op te zoeken.

Elke cliënt krijgt een persoonlijk begeleider toegewezen met wie hij/zij zijn of haar eigen zorgplan gaat opstellen. Daarnaast is er voor elke cliënt een begeleider met wie hij/zij de praktische zaken kan regelen.

Dagbesteding

Wij zijn ervan overtuigd dat een ieder behoefte heeft aan ritme en regelmaat. Naast een persoonlijk dagprogramma van waaruit wij met de cliënt werken, vinden wij het ook belangrijk dat er een zinvolle daginvulling is. Zinvolle daginvulling wordt geboden binnen de dagbesteding en dit bestaat uit drie werkgebieden:

  • creatief;
  • keuken;
  • tuin.

Samen met de cliënt wordt gekeken naar wat de cliënt het meest aanspreekt en daarvan uitgaand wordt de dagbesteding ingevuld. Dagbesteding binnen Lievegoed kan plaatsvinden op onze locaties in Bilthoven of Driebergen.

Praktische informatie

 

Aanmelden en meer informatie

Om in aanmerking te komen voor wonen met zorg op De Pauw Ibis of Toekan dienen cliënten in bezit te zijn van een zorgzwaartepakket 6 of 7. 

Voor meer informatie neemt u contact op met Lievegoed, afdeling Zorgbemiddeling, via e-mail naar zorgbemiddeling@lievegoed.nl of per telefoon naar (030) 2255502. 

Wachtlijst

In februari waren er nog twee woonplekken beschikbaar. Neem svp contact op met Zorgbemiddeling voor de actuele beschikbaarheid. Dit kan via e-mail naar zorgbemiddeling@lievegoed.nl of per telefoon naar (030) 2255502. 

Adresgegevens

De Pauw: Ibis en Toekan
Professor Bronkhorstlaan 24 - gebouw 30
3723 MB Bilthoven
Tel: (030) 2255553

Familie

 

Betrokken

Familie en naasten van de bewoners betrekken we zoveel mogelijk bij het leven op De Pauw. De persoonlijk begeleider heeft regelmatig contact met de familie of de betrokkenen. Een keer per jaar is er een persoonlijk overleg met de familie/betrokkenen over het zorgplan van de bewoner.

Vieren van jaarfeesten

In het jaar vieren wij de verschillende seizoensfeesten samen met de cliënten, begeleiders en cliëntvertegenwoordigers. Dit zijn belangrijke terugkerende momenten/rituelen waar ontmoeting en samenzijn centraal staan.

Onze andere locaties

In de buurt van Bilthoven, in het bosrijke Driebergen bieden we nog meer mogelijkheden voor volwassenen met een verstandelijke beperking:

Zonneweg zelfstandig wonen met begeleiding;

Wederik begeleid wonen in woongroepen;

Salvia wonen met zorg;

Kunstwerkplaats Magenta zinvolle dagbesteding en vakopleiding weven;

Kobalt begeleiding bij (vrijwilligers)werk en dagbesteding.