Corona update 10 mei 2022

We hopen dit jaar met elkaar iets meer ruimte te kunnen vinden om met elkaar de jaarfeesten te kunnen vieren. Juist het vieren van onze jaarfeesten is zo verbindend in al onze gemeenschappen. 

  • De zorg aan cliënten gaat door. De kinderdagcentra, dagbesteding, ambulante begeleiding bij cliënten thuis en behandelingen GGZ en paramedische behandelingen gaan, met in achtneming van alle geldende maatregelen, door.
  • Op de locaties gelden de landelijke regels voor bezoek. We vragen aan iedereen om zich maximaal in te spannen om besmetting te voorkomen en vragen daarom aan bezoekers om voorafgaand aan het bezoek een zelftest te doen en bij klachten niet te komen. In samenwerking met de lokale cliëntenraad zullen we op maat per locatie concreet gaan maken hoe we invulling gaan geven aan de landelijke regels voor bezoek.
  • Cliënten kunnen op bezoek bij familie, vrienden en anderen. Ook logeren bij familie/naasten is toegestaan. Ook hierbij geldt dat ons uitdrukkelijk verzoek is om vóór terugkomst naar de locatie een zelftest te doen.

 

Steffie legt corona eenvoudig uit

Steffie is een website waar op een eenvoudige manier uitgelegd wordt wat corona is en hoe ermee om te gaan. Bekijk deze website hier: https://corona.steffie.nl/nl/

Wat ik leerde over: Aandacht

Wat ik leerde over: Aandacht

Ymkje van der Haar is gedragsdeskundige diagnostiek bij Lievegoed. Als zij vertelt dat ze werkt met volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking, is de reactie vaak: “wat goed van jou!” Terwijl het voor haar juist een groot geluk in haar leven is dat ze met hen mag werken. In deze blog deelt ze elke maand over de leermomenten in haar werk.

Lees meer
Waar schijnt de maan…?

Waar schijnt de maan…?

Twee april is het wereld autismedag. Op deze dag vertelt orthopedagoog diagnostiek bij Lievegoed Ymkje van der Haar over hoe zij in haar werk op zoek gaat naar waar de maan schijnt.

Lees meer
Walk & Talk Lievegoed Driebergen 31 maart en 1 april 2022

Walk & Talk Lievegoed Driebergen 31 maart en 1 april 2022

Op 31 maart en 1 april organiseren wij een Walk & Talk in Driebergen voor iedereen die nieuwsgierig is naar het werken bij één van onze prachtige locaties. We ontvangen je op onze kunstwerkplaats en vertellen je graag meer over alle locaties van Lievegoed in Driebergen, de verschillende doelgroepen, het werk en onze antroposofische werkwijze.

Lees meer