Timon (35) - GGZ

Mijn naam is Timon en ben 35 jaar. Zo ontzettend lang heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling maar voor me uitgeschoven door met middelengebruik bezig te zijn. De werkelijkheid confronteerde me steeds meer.

Ik noem mezelf zeer verslavingsgevoelig.  Een groot gedeelte van mijn leven voelt aan als een groot zwart gat. Weinig heldere herinneringen heb ik aan mijn levensstijl overgehouden. Zonde? Nee, want herinneringen neem ik ook niet mee in mijn graf.

Maar ik leef! Nu, van moment naar moment. Nu, daar ben ik achtergekomen bij Lievegoed. Hier heb ik de gelegenheid gehad om in mezelf te landen. Ik kreeg  hier alle ruimte om over zaken na te denken, zonder de benevelde toestand. Ik kreeg de juiste feedback/voeding van de werknemers, dit alles op een opvallend hartelijke manier.

Ik kwam hopeloos binnen. Ik voelde me niet meer verbonden met enig mens. Ik zag de zin niet in van het leven. Ik worstel nog steeds met  levensvragen maar ik voel me op deze plek zo welkom. Ik ervaar dat mensen hier vooral aan het werk zijn met hart en ziel.

Dit was voor mij een eerste kennismaking met de antroposofie. Ik wist ongeveer waar het voor stond maar vind het hartstikke interessant om er meer over te weten. Dit werd middels spreuken ook gestimuleerd. Zo'n mooie menselijke, natuurlijke benadering.   Ik sta er meer open voor nu.

Als ik denk aan Lievegoed dan gaat er een golf van dankbaarheid door me heen. Dit is niet overdreven want dit gebeurd echt wanneer ik dit schrijf. Het feit dat dit gebeurd, dat er iets door me heen kan gaan, zegt al genoeg. Dit is een fijne ervaring die ik nu kan beleven. Een gevoel, ik dacht in het begin dat ik gevoelloos was.

Een mooie herinnering aan Lievegoed? Je hoorde me eerder over een zwart gat spreken, laat ik nu dit laatste jaar bij Lievegoed een witte vulling noemen. Wit staat voor licht, oké? Nu ik dit ervaren heb, het licht heb gezien, wil ik niet anders meer. Ik weet in ieder geval van het bestaan af nu. Dan heb ik altijd de keus. Of kies ik ze allebei? Ze horen er allebei bij.

Moeilijk uit te leggen maar voor mij is hier bij Lievegoed iets duidelijk geworden. Je komt er vanzelf achter wat ik met dat 'iets' bedoel. Inzicht. Een aanrader. Het lijkt me een prettige manier om zo met mijn leven door te gaan zoals ik dat nu doe. Die prettige manier is rustig, ontspannen en los. Meer in contact met de wereld, daar leef ik immers op. Dat nuchtere leven zie ik nu als een soort nieuwe hobby.