Frank (30) - GGZ

Hallo, ik ben Frank, 30 jaar oud, en kom uit Noord-Holland. Ik ben via via bij Lievegoed Ravenswoud terecht gekomen voor mijn cocaïneverslaving. Ik moet zeggen dat daar heel goed ben opgevangen, zowel door de begeleiding, als door de bewoners. De eerste week was het wat wennen, allemaal nieuwe mensen om mij heen. Maar goed, ik heb daar een mooie tijd gehad.

De eerste zeven weken werkte ik overdag in de tuin met wat jongens en meiden en een begeleider. Daarnaast kapten we bomen en heb ik onder andere schilderwerkzaamheden verricht. Verder heb ik vier weken in de keuken gestaan. Dat vond ik erg leuk en ik heb er veel van geleerd.

Ook in de avonden hadden we verschillende therapieën, zoals tekenen met pastel, kleien en beweging en ritme. Ik ben er daar ook achter gekomen dat ik kon tekenen. Had nooit geweten dat ik dat kon en leuk vond.

Verder heb ik heel goeie gesprekken gehad met mijn mentor. Daar heb ik heel veel van opgestoken, met name over mezelf. En dat heeft mij erg goed gedaan. Ook de groepsgesprekken waren erg belangrijk voor me. Alles wat ik deelde in de groep gaf mij een enorme opluchting. Je wordt daar als mens erg sterk van. 

Elk weekend maakten we een fietstocht of een wandeling. Dan ben je even de deur uit en maak je je hoofd leeg. Al met al word je de hele dag bezig gehouden. In mijn vrije uurtjes werkte ik graag aan werkstukjes van mezelf of voor dierbaren.

Na zes weken mocht ik op verlof. Een weekend. Daarvoor moest ik een goede planning maken, zodat er niks fout kon gaan. Dit was een goede oefening om weer verder te kunnen.

In de tijd dat ik aan het afkicken was op Ravenswoud heb ik ook gesprekken gehad, met mijn mentor en mijn ouders erbij. Ik heb mijn ouders namelijk overal bij betrokken in die tijd. Ik vond dat mijn ouders dat wel verdiend hadden, na al die ellende die ze met mij meegemaakt hebben, en er altijd voor me waren.

In totaal heb ik elf weken op Ravenswoud gezeten. Als ik terug kijk is de tijd erg snel gegaan. En dit alles heeft mij gemaakt tot waar ik nu sta: een verslavingsvrij leven.