Claudia (27 jaar) - GGZ

Ik heb mij aangemeld bij Lievegoed vanwege een trauma in mijn kinderjaren. Jarenlang had ik dit trauma aan de kant gezet door intensief bezig te zijn met mijn studie, werk en relatie. Nadat ik mijn studie afrondde en mijn relatie uitging, werd ik geconfronteerd met mijzelf. Toen kreeg ik last van depressieve gevoelens en angsten.

Bij Lievegoed startte ik met uitwendige therapie om bij mijzelf te komen. Ik kwam echter zo dicht bij mijzelf dat de bom barstte en al gauw bleek dat ik een intensieve vorm van hulp nodig had. Een week later had ik een intakegesprek en die week daarop begon ik mijn therapie. Drie dagen per week volgde ik een combinatie van werktherapie, groepstherapie en individuele gesprekken/EMDR. 

De zorg bij Lievegoed is mij erg goed bevallen. Ik voelde dat ik er helemaal mocht zijn. Er werd constant met mij meegekeken wat ik nodig had en er werd aangesloten bij mijn wensen. De antroposofie zag ik duidelijk terug door de intensieve samenwerking met de natuur, de spreuken, de jaartafel en de manier waarop de verpleegkundigen mij benaderde. In verhouding tot andere instellingen waar ik kwam, voelde het warmer en zachter. 

Na 9 maanden intensieve behandeling ben ik teruggegaan naar wekelijks een gesprek van een uur. Dit voelt erg goed. Ik voel mij gesteund ook in het laatste stukje van mijn traject. 

Andere mensen zou ik zeker aanraden om naar Lievegoed te gaan. Dankzij de zorg van Lievegoed heb ik grote stappen gemaakt in mijn persoonlijke ontwikkeling en heb ik beter leren omgaan met mijn problematiek. Waar ik eerder na korte tijd weer terugviel in oude patronen heeft Lievegoed mij ondersteund om de diepere lagen aan te pakken waardoor ik nu daadwerkelijk steviger sta. 

Een mooie herinnering is het samen plukken van sperziebonen met andere deelnemers in het zonnetje. Waar wij de zwaarste onderwerpen bespraken, maar letterlijk ook wel weer het zonnetje konden zien in ons leven.