Aude en Kristiaan, ouders van Mauro (8)

We hebben voor de Joriskring gekozen omdat het een antroposofische instelling is. We vinden dat het personeel met meer aandacht, gevoel en begrip met ons kind omgaat. Dat er écht naar ieder kind individueel wordt gekeken. Ook wordt veel zorg besteed aan mooie materialen, muziek, liedjes en verhalen, jaarfeesten en andere rituelen en vieringen.

Mauro gaat vijf dagen naar school en leert veel van de liedjes en bewegingen in de ochtendkring. Hij krijgt daarnaast fietsles en fysiotherapie waar hij leert springen, rennen, traplopen, laatjes open doen, licht aan en uit, deur open en dicht doen, handjes wassen, aankleden, schoentjes aandoen en nog veel meer dingen. Hij loopt af en toe zelfs op een evenwichtsbalk.

Daarnaast vindt hij de liedjes helemaal leuk die de muziektherapeute met hem zingt en de muziekinstrumentjes waar hij op speelt. Soms speelt hij een beetje fluit voor ons thuis. De tuin vindt Mauro ook helemaal geweldig met de zandbak en de kruiwagentjes.

Ook overnacht hij nu 1 nachtje per week op de Joriskring. Dat vindt hij leuk, ook met de oudere en grotere kinderen.

De zorg is goed en serieus, ook als die soms door stagiaires wordt gedaan (fysiotherapie). We merken zeker effect; aankleden, jas zelf aandoen en dichtdoen, schoenen aan, handen en gezicht wassen en drogen. Heel soms benoemt hij ook zichzelf: Mopo ? En ook eet hij steeds beter.

Wij zijn groot voorstander van het antroposofische in de pedagogiek. De broer van Mauro gaat naar de Geert Groote school (vrije school) in Amsterdam. Het is geen vorm maar gaat veel dieper en heeft meer bezieling en fundament dan het reguliere onderwijs. Je ziet veel terug van de antroposofie in de inrichting op de Joriskring. Al mag er van ons best nóg wat meer kleur komen in het nieuwe gebouw.