Cliëntverhalen

Hoe ervaren cliënten onze zorg? Wat is hun persoonlijke verhaal en wat heeft het hen gebracht? Je leest het hier.

Sanne (41), moeder van Yaël (9)

Yaël heeft een ernstige verstandelijke beperking, autisme en epilepsie Ik herinner met nog als de dag van gisteren mijn eerste bezoek aan de Joriskring, bijna zes jaar geleden. Het was het sluitstuk van mijn zoektocht naar een goede plek voor Yaël.

Lees meer

Patricia (29) - GGZ

De reden dat ik aan de bel getrokken heb bij Lievegoed, is omdat ik een nogal ongezonde leefstijl had.Ik dronk en blowde dagelijks. M’n leven ging, langzaam maar zéker, achteruit. Ik zakte steeds dieper weg. Ja, iemand die dacht alles wel alleen te kunnen, kwam tot de ontdekking dat er hulp nodig was. En gelukkig, er werd open gedaan.

Lees meer

Timon (35) - GGZ

Mijn naam is Timon en ben 35 jaar. Zo ontzettend lang heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling maar voor me uitgeschoven door met middelengebruik bezig te zijn. De werkelijkheid confronteerde me steeds meer.

Lees meer

Aude en Kristiaan, ouders van Mauro (8)

We hebben voor de Joriskring gekozen omdat het een antroposofische instelling is. We vinden dat het personeel met meer aandacht, gevoel en begrip met ons kind omgaat. Dat er écht naar ieder kind individueel wordt gekeken. Ook wordt veel zorg besteed aan mooie materialen, muziek, liedjes en verhalen, jaarfeesten en andere rituelen en vieringen.

Lees meer

Frank (30) - GGZ

Hallo, ik ben Frank, 30 jaar oud, en kom uit Noord-Holland. Ik ben via via bij Lievegoed Ravenswoud terecht gekomen voor mijn cocaïneverslaving. Ik moet zeggen dat daar heel goed ben opgevangen, zowel door de begeleiding, als door de bewoners. De eerste week was het wat wennen, allemaal nieuwe mensen om mij heen. Maar goed, ik heb daar een mooie tijd gehad.

Lees meer

Claudia (27 jaar) - GGZ

Ik heb mij aangemeld bij Lievegoed vanwege een trauma in mijn kinderjaren. Jarenlang had ik dit trauma aan de kant gezet door intensief bezig te zijn met mijn studie, werk en relatie. Nadat ik mijn studie afrondde en mijn relatie uitging, werd ik geconfronteerd met mijzelf. Toen kreeg ik last van depressieve gevoelens en angsten.

Lees meer

Marco (51) vader van 2 dochters

Een leven lang gebruikte ik drugs en later ook werk om mij te verdoven. Liefde heb ik niet gekend tijdens mijn kinderjaren, wel veel geschreeuw en ander geweld. Vanuit het gevoel minderwaardig te zijn ontwikkelde ik allerlei overlevingsstrategieën blijkt nu achteraf. Met de kunst van het woord hield ik alles en iedereen op een veilige afstand en door uitzonderlijke prestaties te leveren liet ik zien dat ik er echt toe deed.

Lees meer