Specialistische GGZ

Voor ernstige en complexe problemen word je doorverwezen naar de specialistische GGZ. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor psychische problemen zoals depressie, angstklachten of persoonlijkheidsproblematiek denk hierbij aan psychotische stoornissen of posttraumatische stressklachten. Ook voor ernstige verslavingsproblematiek is er een specialistische behandeling. Bijvoorbeeld voor alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving, seksverslaving en internetverslaving. Is er sprake van een combinatie van verslaving en psychische problemen dan gaan we aan de slag met beide.

Aanmelden

Je kunt je hier digitaal aanmelden

Lievegoed

Professor Bronkhorstlaan 24
3723 MB Bilthoven

Vind hier een van onze specialistische GGZ locaties
088 35 71 510

Behandelmogelijkheden

Specialistische behandeling kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je hulpvraag bekijken we samen welke behandelmodules je gaat volgen. Meestal werken we met een deeltijdprogramma of poliklinisch, dat noemen we ambulante behandelvormen. Er is ook mogelijkheid voor (kortdurende) opname.

In al onze behandelingen gaan we uit van een combinatie tussen praten, ervaren en medicatie. In een omgeving waar je rust, structuur en persoonlijke aandacht vindt. De behandelingen bestaan meestal uit gesprekstherapie in combinatie met een of meer van onze non-verbale therapieën. Afhankelijk van je diagnose vormt antroposofische en/of reguliere medicatie een onderdeel van de behandeling.

Groepsgerichte behandeling in dagdelen

Je komt een of meerdere dagdelen naar een van onze behandellocaties en volgt daar een aantal groepstherapieën. Daarnaast zijn er individuele gesprekken en ga je vaak ook praktisch aan de slag in een van de werkgebieden.

Individuele poliklinische behandeling

Je hebt regelmatig een afspraak bij ons met je behandelaar. Dat kan een psycholoog, een SPV’er, verpleegkundig specialist of psychiater zijn. Je komt op afspraak voor individuele gesprekstherapie of voor een non-verbale therapie.

Opname

Soms is het nodig om tijdelijk opgenomen te worden. Dat kan kortdurend zijn om te stabiliseren, om weer grip te krijgen op de realiteit, te werken aan basale lichamelijke en geestelijke gezondheid, structuur te hervinden en je behandeldoelen duidelijk voor ogen te krijgen. Een korte opname kan ook een voorbereiding zijn op verdere behandeling. Daarnaast bieden we opnamemogelijkheid voor een intensievere behandeling als die niet vanuit huis kan plaatsvinden.

Detox

Onder begeleiding van een arts stop je met middelengebruik en krijg je begeleiding bij de ontwenningsverschijnselen. Dat kan tijdens een opname bij ons, maar ook in combinatie met een ambulante behandeling. We werken dan nauw samen met je huisarts.   

Reguliere en antroposofische behandelingen

In onze specialistische behandelingen maken we gebruik van een groot aantal reguliere therapieën. Deze combineren we vaak met een van de antroposofische non-verbale therapieën. Bij alle behandelingen is er een bijzondere rol weggelegd voor het therapeutische milieu of de gemeenschap. De omgeving, het werken, het ervaren van gezondmakende bezigheden zijn belangrijke elementen in onze behandelingen.

Voorbeelden van reguliere therapieën

  • Schematherapie
  • Acceptance and Commitment Therapie
  • EMDR 
  • Seeking Safety 
  • Mindfulness Based Cognitieve Therapie
  • Psychotherapie

We bieden daarnaast een breed spectrum aan antroposofische behandelingen, meer informatie daarover vind je hier.

Waar

Onze specialistiche GGZ bieden we in allerlei praktijken en gezondheidscentra in Nederland. We hebben een breed aanbod van basis GGZ tot specialistische GGZ. Dat kan allemaal bij ons na verwijzing door je huisarts. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Vind een locatie bij jou in de buurt