Specialistische GGZ

Lievegoed ambulant biedt geestelijke gezondheidszorg voor patiƫnten met een psychische stoornis die zijn doorverwezen voor basis generalistische of specialistische GGZ. We bieden behandeling bij langdurige psychiatrische problematiek. Daarnaast bieden we behandeling bij verslavingsproblematiek. Daarvoor bieden we diagnostiek en behandeling. Bijvoorbeeld voor alcoholverslaving, drugsverslaving, gokverslaving, seksverslaving en internetverslaving. Soms is er sprake een combinatie van verslaving en psychische problemen. In dat geval bieden wij een gecombineerde aanpak. We bieden geen kortdurende behandeling uitsluitend voor angststoornissen, depressieve stemmingsstoornissen, traumabehandeling, persoonlijkheidsstoornissen.

Aanmelden

Je kunt je hier digitaal aanmelden

Lievegoed

Professor Bronkhorstlaan 24
3723 MB Bilthoven

Vind hier een van onze specialistische GGZ locaties
088 35 71 510

Behandelmogelijkheden

Specialistische behandeling kan op verschillende manieren. Afhankelijk van je hulpvraag bekijken we samen welke behandelmodules je gaat volgen. Meestal werken we individueel of in groepen, dat noemen we ambulante behandelvormen. 

In al onze behandelingen gaan we uit van een combinatie tussen praten, ervaren en medicatie. In een omgeving waar je rust, structuur en persoonlijke aandacht vindt. De behandelingen bestaan meestal uit gesprekstherapie in combinatie met een of meer van onze non-verbale therapieën. Afhankelijk van je diagnose vormt antroposofische en/of reguliere medicatie een onderdeel van de behandeling.

Groepsgerichte behandeling in dagdelen

Je komt een of meerdere dagdelen naar een van onze behandellocaties en volgt daar een aantal groepstherapieën. Daarnaast zijn er individuele gesprekken en ga je vaak ook praktisch aan de slag in een van de werkgebieden.

Individuele poliklinische behandeling

Je hebt regelmatig een afspraak bij ons met je behandelaar. Dat kan een psycholoog, een SPV’er, verpleegkundig specialist of psychiater zijn. Je komt op afspraak voor individuele gesprekstherapie of voor een non-verbale therapie.

Detox

Onder begeleiding van een arts stop je met middelengebruik en krijg je begeleiding bij de ontwenningsverschijnselen met een ambulante behandeling. We werken dan nauw samen met je huisarts.   

Reguliere en antroposofische behandelingen

In onze specialistische behandelingen maken we gebruik van een groot aantal reguliere therapieën. Deze combineren we vaak met een van de antroposofische non-verbale therapieën. Bij alle behandelingen is er een bijzondere rol weggelegd voor het therapeutische milieu of de gemeenschap. De omgeving, het werken, het ervaren van gezondmakende bezigheden zijn belangrijke elementen in onze behandelingen.

We bieden daarnaast een breed spectrum aan antroposofische behandelingen, meer informatie daarover vind je hier.

Waar

We hebben een breed aanbod van basis GGZ tot specialistische GGZ. Dat kan allemaal bij ons na verwijzing door je huisarts. Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

Vind een locatie bij jou in de buurt