Kunstzinnige therapie.

De kunstzinnige therapie ondersteunt genezingsprocessen op psychisch, emotioneel en lichamelijk niveau. We werken met op de persoon afgestemde kunstzinnige oefeningen: Oefeningen in kleur, vorm en beweging. Ook focus, meditatie en imaginatie oefeningen kunnen een onderdeel van de therapie zijn.

Kunstzinnig werken spreekt de scheppende, creatieve vermogens aan, die in ieder mens aanwezig zijn. Ieder van ons bezit een diepe bron van levenskrachtige creativiteit. Als mens verliezen we vaak in de loop van ons leven deels of geheel het contact met deze creatieve levensbron. Dit is een gemis. Kunstzinnige therapie geeft ons de mogelijkheid terug te keren naar deze bron van kracht en er meer vanuit te gaan leven. Hierdoor kan onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren en onze vitaliteit toenemen.

Welke werkvormen gebruiken we?

We werken regelmatig met een combinatie van werkvormen. Teken- schilder- of boetseertechnieken vormen steeds een onderdeel van de aangeboden activiteiten. Ook kan meditatie onderdeel zijn van het kunstzinnig werken. Dan oefenen we met het in volledige aandacht werken.

We bieden kunstzinnige therapie individueel en in groepsverband aan. Kunstzinnig therapeuten zijn HBO opgeleid en hebben aansluitend een HBO-opleiding in de kunstzinnige therapie gevolgd. Zij zijn georganiseerd in de Vereniging voor kunstzinnige therapie, die de na- en bijscholing regelt.