Beschermd wonen

Voor mensen met een psychische of verslavingsachtergrond die voor langere tijd ondersteuning nodig hebben bij het wonen.

Beschermd wonen

Beschermd wonen is geschikt voor mensen die tijdens of na de behandeling veiligheid en duidelijke structuur nodig hebben om hun leven weer op de rit te krijgen. We helpen op het gebied van wonen, financiën, dagbesteding & werk en sociaal functioneren.

Je hebt een eigen appartement of kamer en leeft samen met een aantal medebewoners. Er is altijd een medewerker aanwezig.

Mogelijkheden voor beschermd wonen vind je in Haarlem em Kockengen.

Beschermd Wonen | Haarlem

Beschermd wonen Haarlem is een woonvorm voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Je woont zelfstandig in een appartement en maakt onderdeel uit van een hechte woongemeenschap. Een persoonlijk weekprogramma legt de basis voor een zinvolle daginvulling.

Lees meer

Beschermd Wonen | De Kraal, Kockengen

De Kraal is een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond. In de prachtig verbouwde boerderij heb je een eigen kamer of appartement. Je neemt deel aan de activiteiten die in en om de woongemeenschap plaatsvinden.

Lees meer

Woonbegeleiding

Ook als al een eigen woning hebt, kun je gebruik maken van de woonbegeleiding van Lievegoed. De individuele begeleiding vindt dan bij je thuis plaats. Denk aan ondersteuning bij je dagstructuur, sociale contacten, administratie en huishouden.

Aanmelden en meer informatie

Om in aanmerking te komen voor beschermd wonen of woonbegeleiding is een beschikking van de gemeente nodig waar je als inwoner staat ingeschreven. Voor meer informatie over een beschikking neem je contact op met deze gemeente. 

Heb je vragen over een beschikking of wil je je aanmelden bij Lievegoed neem dan contact op met de afdeling zorgbemiddeling: 030- 22 55 502 of het online contactformulier